Alföldi: Magyarországon ha bárki kérdez valamit, az már egy politikai kiállás (VIDEÓ)

2024. március 16. 08:09

„Ha nem csak az van, hogy bólogatsz és segget nyalsz, az már egy politikai kiállás” – fogalmazott a színész-rendező.

2024. március 16. 08:09

Nyitókép: Képernyőfotó

Rajtam nem múlott címmel jelent meg könyv Alföldi Róbert életéről , amit az 56 éves színész-rendező a héten Kazincbarcikán dedikált. Ebből az alkalomból a KolorTV Kazincbarcika készített vele interjút, amelyet a 168 óra szemlézett.

A beszélgetés során szóba került többek között, hogy van, aki szerint Alföldi Róbert minden rendezése egy-egy politikai kiállás. Ezzel kapcsolatban a színész-rendező azt nyilatkozta: „ez sokszor rám van húzva, hogy ezek politikai kiállások. Nota bene: ma Magyarországon egyáltalán ha bárki kérdez valamit, az már egy politikai kiállás. 

Ha nem csak az van, hogy bólogatsz és segget nyalsz, az már egy politikai kiállás”

– jelentette ki.

Majd azzal folytatta, hogy „én azt gondolom, hogy mint minden, nyitott szemmel járó, színházat csináló ember, arra reagálok, azt vizsgálom vagy arról próbálok kérdéseket feltenni, amiben élek. Ez egy társadalmi hozzáállás. Sajnos Magyarországon a társadalom bármely szegletének kérdésével, problémájával való foglalkozás, de csak olyan szinten is, hogy kérdezel, ma politikai téma. Holott nem kéne annak lenni” – fogalmazott Alföldi Róbert.

„Ezt nem veszem a nyakamba”

Hozzátette, 

bármilyen problémáról való gondolkodás ma Magyarországon politika. 

Ezt nem veszem a nyakamba, hogy ez miattam van. És ezért lehet azt gondolni, hogy manapság bárki, aki társadalmi kérdésekről gondolkodik, társadalmi helyzeteket mutat (mert válaszokat egy előadás nem tud adni, ha tudnék, akkor nem ezt csinálnám, hanem mást), az rögtön politikai területre viszi a dolgot” – hangzott el. 

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­­g­ö­s­­­ ­­­l­á­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­v­­á­­­r­­­n­­a­­k­­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Szuperszig
2024. március 16. 20:46
Bólogatni és segget nyalni nem politikai kiállás Roberta? Tudod, ahogy a hugyosék alatt is csináltad. Egyébként miért rúzsozza a száját a bácsi?
lyon-v-2
2024. március 16. 14:52
Robi inkább nem politizálna, főleg nem nyilvánosan. Miért nem próbálja meg legalább azt csinálni amihez esetleg ért is ? Ja-? van olyan ?
atti64
2024. március 16. 14:13
BALOLDALI ÉHENKORÁSZ BUZIKNAK LAKATOSOKNAK POFA ALAPÁLLÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!