Donáth Anna most azt mondja, elítéli a DK politikáját, de azért majdnem mindenben együttműködnek Gyurcsánnyal

2024. március 25. 09:07

A Momentum elnöke legfrissebb interjújában is arról beszélt, mennyire elítéli a Demokratikus Koalíció tevékenységét, ennek ellenére nem látni, hogy nagy lenne az ellentét közöttük.

2024. március 25. 09:07
null

Újabb interjúban beszélt arról a Momentum frissen kinevezett első embere, hogy mennyire nem tud egyetérteni a DK politikai tevékenységével. Donáth Anna a Blikknek adott nagyinterjújában elmondta, sosem csinált titkot abból, hogy mennyire elítéli a Demokratikus Koalíció politikáját.

Ezt is ajánljuk a témában

A momentumos EP-képviselő úgy fogalmazott, leginkább az zavarja, hogy, „még mindig az a kérdés, hogy technikailag az ellenzékben melyik párt vagy politikai formáció hogyan tud együttműködni a másikkal, ahelyett, hogy arról beszélnénk, amiről szeretnénk. 

Én nem róluk, nem személyekről beszélek, én politikáról és felelősségvállalásról beszélek.”

Donáth tavaly még nyílt levelet is írt a Demokratikus Koalíciónak, amelyben azt írta, a Gyurcsány-párt a kormányváltás gátja, ráadásul a Momentum szerint a DK  hazugságokkal kampányol, és nem mutat valós adatokat aktivistái számáról.

Egészen mást mutat a valóság

Ahogy közeledik az önkormányzati és az EP-választás júniusi időpontja, úgy sűrűsödnek az ellenzéki pártok közötti megállapodások és egyre több helyen állapodik meg a közös jelölt személyéről a DK és a Momentum.

Azt látni, hogy a füstös szobák mélyén meghozott döntések eredményeképp egyre több vidéki városban és a főváros legtöbb kerületében már meg is állapodott a két párt, holott Donáth sziklaszilárdan azt állítja, mennyire elítéli a partnerét. 

A Magyar Nemzet összeszedte, hol született megállapodás már a két párt között: az első helyen természetesen Budapest áll, ahol a főpolgármester-jelölt személyével kapcsolatban nem volt vitája a két pártnak, mindketten rögtön beálltak Karácsony Gergely mögé.

A nagyvárosokat tekintve is sok helyen megegyeztek a jelölt személyéről, így történt Zalaegerszegen is, ahol a DK-s Keresztes Csabát támogatják, a pártok politikusai helyi szinten rendkívül elismerően nyilatkoztak egymásról, nyomát sem mutatva annak a nézeteltérésnek, amiről Donáth értekezett. Veszprémben is sikerült dűlőre jutni, ahol közösen Hartmann Ferencet támogatják, Jeszenszki Andrást Nyíregyházán, Horváth Jácintot Nagykanizsán, valamint Pintér Attilát Kaposváron. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap információi szerint közel a megállapodás Egerben is, ahol a DK visszalépteti jelöltjét, Balázs Miklóst, hogy beálljanak a momentumos Jánosi Zoltán mögé, Debrecenben pedig szintén a momentumos Mándi Lászlót támogatnák. Jelen állás szerint Szolnokon a Momentum támogatja a DK–MSZP polgármesterjelöltjét, Győrfi Mihályt, noha a liberálisoknak már volt saját jelöltjük Miskolczi László személyében.

Nyitókép: Isza Ferenc/AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. március 25. 21:47
Hülye lotyó.
blanconegro
2024. március 25. 19:36
Mit lehet várni egy hazug, áruló ringyótól? Pont ezt.
P_F_Juli
2024. március 25. 17:08
"Én nem róluk, nem személyekről beszélek, én politikáról és felelősségvállalásról beszélek.” - mondja Donáth Anna. Pedig a mai ellenzék esetében egyáltalán nem a politikájukról kellene beszélni, mivel az nincs. Hanem a személyekről, ugyanis minden ezzel van összefüggésben. Olyan személyek alkotják a pártot és az aktivisták zömét is, akik csak zakót cseréltek, de az eszmerendszerük maradt. Az MSZMP "politikai leszármazottjai". Magukkal hozták a bolsevik ideológiát, és azt próbálják meg új köntösben (pl. zöldnek, vagy liberálisnak feltüntetve) eladni. Maga a Momentum pedig egy egészen más kategória. Őket nyugaton képezték ki, és ejtőernyőzték őket a magyar közéletbe, vagyis politikai kurtizánok. Hogy e kettőből mit lehet kihozni, azt maga MZP zongorázta le. Ugyan nem Zelenszkij technikájával, de nagyon hasonló attitűddel.
Selamat
2024. március 25. 15:48
Tapir32, Nem csak a DK, meg a Momentum a magyar nép ellensege, habár ezek a fő ellenségek. De ott van még a párbeszédes, meg a jobbikos, sőt még a magát az mszp-ről leváltó újhülye is, ergo, maga az MSZP is akik kizárólag azért vesznek levegőt, hogy minél rosszabb legyen a magyaroknak. Ezek az ellenzéki pártok mindannyian azért küldték ki a főhülyéiket, hogy mindent megtegyenek a magyar nép ellen. Hogy ne legyen az orvosoknak, tanároknak és így tovább fizetésemelések, hogy a jónép ne jusson ötről a hátra. S ezek a kiküldött ellenzéki szemetek, egytől egyig mindent megtettek, hogy az ország minden emberének, mínusz libsik, minél rosszabb legyen. Abban viszont teljesen igazad van, a legnagyobb kártevők, a legmocskosabb emberi szemetek azok kivétel nélkül a DK-ból, a Momentumból kerültek ki az országunk ellen dolgozni. De ott van a nyomukban az összes többi ellenzéki rohadék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!