Így cáfolta meg a Szuverenitásvédelmi Hivatal a Velencei Bizottság állításait

2024. március 28. 18:08

A hivatal úgy fogalmazott: „a testület által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált”.

2024. március 28. 18:08

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

A Velencei Bizottság által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált – írta a Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

Különösen aggasztó ez most, amikor a szuverenitás védelme nemcsak Magyarországon, de világszerte is egyre időszerűbb.

Mint olvasható, a Velencei Bizottság február 15-én és 16-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a magyar szuverenitásvédelmi törvényről.

Ezt követően március 18-án nyilvánosságra hozta a törvényről alkotott véleményét.

A Velencei Bizottság a magyar fővárosban megbeszélést folytatott a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökével is, ugyanakkor a nyilvánosság számára nem hozzáférhető, hogy a Bizottság a magyar állami szerveken és ellenzéki politikusokon kívül milyen más szereplők bevonásával és milyen szempontok figyelembevételével alakította ki állásfoglalását – írták.

A hivatal úgy fogalmazott: „a testület által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált”.

A Velencei Bizottság állásfoglalása azzal a céllal született, hogy azt később az Európai Unió különböző szervei – például az Európai Bizottság a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás során – felhasználják és hivatkozási alapként szolgáljon a hazánkkal szembeni politikai támadásokhoz – írták.

Mint olvasható, a jelentés legsúlyosabb ténybeli tévedése, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal nyomozati jogkörrel bír, holott a szuverenitásvédelmi törvény ezzel a Hivatalt nem ruházta fel.

Ezen felül a Velencei Bizottság kifogásolja azt is, hogy a hivatal eljárásaival szemben nincs jogorvoslati lehetőség, mivel azonban a Hivatal nem minősül hatóságnak, ennek lehetőségére nincs szükség.

A Velencei Bizottság jelentése elfogult,

hiszen olyan magyar joggyakorlatokat is megkérdőjelez, mint például a köztársasági elnök megválasztásának menete, holott korábban ezzel a több évtizedes gyakorlattal szemben nem emeltek kifogást. A jelentésből továbbá az is következik, hogy a bizottság elvitatja Magyarországtól a szabad intézményalapítás jogát.

„A Velencei Bizottság célja a szuverenitásvédelmi törvény visszavonatásával egyértelműen az, hogy megfossza Magyarországot azon eszközöktől, melyekkel hazánk hatékonyan védheti nemzeti önrendelkezését és felléphet a külföldi befolyásolási kísérletekkel szemben” – zárta közleményét a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

(MTI)

***

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­g­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­o­­­k­­ ­­­v­­á­r­­­n­a­­k­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
istvanpeter
2024. március 29. 11:10
No igen, de hát a Velencei Bizottság is a háttérhatalmi maffia információs terrorhálózatának az egyik fontos üzemegysége.
nnjohn
2024. március 29. 10:15
A VELENCEI BIZOTTSÁG is egy tipikus "LOPAKODÓ" globalista jogalkotási formáció. Először csak elemzői és tanácsadói szerepe volt. Majd az általa megfogalmazott "AJÁNLÁSOKAT" folyamatosan beépítették a törvényi javaslatok közé, majd később már majdhogynem KÖTELEZŐ érvényűként kellett beépíteni, vagy azok szerint módosítani a törvényeket.
catalina11
2024. március 28. 22:23
bondavary 2024. március 28. 19:38 Elmagyarázná valaki, milyen alapon vonják meg egy ország jogát arra nézve, hogyan értelmezi és védi a saját szuverenitását?" sorosalapon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!