Kovács Zoltán: rendben zajlottak az ünnepi rendezvények március 15-én

2024. március 15. 21:04

Országszerte több tízezren vettek részt az ünnepségeken.

2024. március 15. 21:04

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben beérkezett információk alapján elmondható, hogy az egész országban a legnagyobb rendben, rendkívüli esemény nélkül zajlottak a március 15-i rendezvények – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára péntek este a Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint a rendőrség péntek 18 óráig

országosan csaknem 350 rendezvény békés lebonyolítását biztosította.

Az államtitkár bejegyzésében arról számolt be, hogy sok tízezren vettek részt a nemzeti ünnep központi programjain. Hozzátette: a legtöbben – több tízezren – a Nemzeti Múzeumnál tartott díszünnepségen voltak, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.

A Nyitott Parlament program keretében 10 és 18 óra között közel ötezren látogattak el az Országházba, ahol a Szent Korona mellett a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is ingyenesen tekinthették meg az érdeklődők – zárta bejegyzését az államtitkár.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: Háború vagy béke?

Videó

Magyarország csak a békével járhat jól. Nem kérünk a háborúból – hangoztatta a miniszterelnök a több tízezres tömeg előtt a Nemzeti Múzeumnál.

***

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 15. 23:25
A nemzet unnep a partsllami szonokok szokasos hazudozasaval rendben lezajlottak. Azt azonban most sem tudtuk meg ORBAN- tol, kik is vertek le a szabadsagharcunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!