A szentendrei baloldalhoz is begurultak Soros György dollárjai

2024. április 05. 15:31

Szentendrén több mint egymilliárd forinttal támogatták külföldi, elsősorban Soros Györgyhöz köthető szervezetek a helyi szervezeteket és a baloldali polgármestert 2019 óta – tudta meg a Mandiner. Cserébe a baloldalhoz köthető civil hálózat és az ellenzék befolyásos politikusi körei gond nélkül magukénak érezhették a települést.

2024. április 05. 15:31

Nyitókép: MTI/MTVA/Jászai Csaba

Szentendre lehet napjainban a baloldal külföldről érkező óriási pénzügyi támogatásának egyik legnagyobb kifizetőhelye a Mandiner információi szerint. 

A Fülöp Zsolt baloldali polgármester mögött álló Civil Kollégium Alapítvány (CKA) 2019 és 2022 között több mint egymilliárd forint külföldi támogatásban részesült, amelynek jelentős része közvetlenül Soros György szervezetétől, a Nyílt Társadalom Alapítványtól érkezett a helyi civil szervezethez.

Milliárdos külföldi támogatásból vette be Szentendrét a baloldal

A listán előkelő helyen szerepel az Ökotárs Alapítvány is, amely a kormányellenes civil szervezetek egyik legnagyobb támogatója lehet. A saját bevallása szerint 1994 óta a szentendrei civil ügyekkel foglalkozó CKA nyilvánosan hozzáférhető beszámolóiból arra lehet következtetni, hogy az elmúlt években 

a Fülöp Zsolt vezette baloldali önkormányzat közvetve és közvetlenül is hozzájuthatott a Soros-hálózathoz kötődő nyílt Nyílt Társadalom Alapítvány külföldi forrásaihoz. 

A pénzt kampánycélokra, illetve LMBTQ szervezetek és balliberális gazdasági körök javadalmazására költhették.

Forrás: Képmetszet, YouTube

A baloldalhoz köthető civil hálózat szentendrei beágyazottságát és a Soros-hálózat közvetlen befolyását jól mutatja a város szervezeti és működési szabályzatát és más alapdokumentumokat nem a városvezetés és a település jegyzője készített el, hanem a szintén a nemzetközi baloldalhoz köthető Amnesty International. A szentendrei, baloldali vezetésű szentendrei önkormányzatban a közvetlen külföldi befolyásgyakorlásnak tekinthető feladatért az AI ráadásul több millió forintos díjazásban részesült.

A baloldal új főhadiszállása

A 2020-as baloldali választási kudarc Szentendre új baloldali vezetésén belül is feszültségekhez vezetett. A Mandiner először számolt be még 2020-ban, hogy a 2019 őszén hivatalba lépett új, baloldali szentendrei városvezetés körül szinte azonnal elkezdődtek a botrányok, amint a járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatosan megszűntek és újra a helyi ügyekre irányulhatott a figyelem.

Ezt is ajánljuk a témában

Szentendrén is reped a várost vezető szivárványkoalíció

Szentendrére érkezett az ellenzékből induló összefogást belülről szétrepesztő országos politikai vírus. A Pest megyei városnak azt a befolyásos tanácsnokát menesztette a polgármester, aki a legtöbbet tette az MSZP-DK-LMP-Jobbik civil védjegy alatti összefogásáért, a helyi Fidesz-KDNP leváltásáért.

Fülöp Zsolt polgármestersége alatt egymást érték a botrányok Szentendre önkormányzatában, miközben – önkormányzati forrásaink beszámolói és a nyilvánosan elérhető információk alapján – 

a város tulajdonában álló ingatlanokat és a település intézményrendszerét gond nélkül használhatták saját céljaikra a nemzetközi támogatást élvező „helyi civilek” és a legfelsőbb baloldali körökhöz, 

vagyis Bajnai Gordonhoz és Gyurcsány Ferenchez közvetlenül köthető befolyásos személyek.

Bevált a szentendrei recept

Helyi beszámolók alapján a településen mindenki tényként kezeli, hogy a júniusi önkormányzati választáson ismét Fülöp Zoltán polgármestert indítja a baloldal, mivel a település vezetése felett az elmúlt években jelentős befolyást kiépítő külföldi és hazai politikai- és civil körök elégedettek a kialakult rendszerrel. 

A szentendreiek már kevésbé elégedettek, mivel 2019 óta gyakorlatilag a baloldal kifizetőhelyévé vált a Pest vármegyei település.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­l­­­á­­n­­­y­o­­k­ ­­v­­á­­­r­n­­­a­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
SABOTAGE
2024. április 06. 09:08
Az lehet hogy soros pénze landolt náluk, de a mocskos pedofidesz meg a mi pénzünkből urizal , ti kamukrónikás rohadékok!!!!
Tommaso
2024. április 05. 17:20
Jellemtelen, tolvaj, hazaáruló féreg ez az Orbán Százmilliárd közpénzből kampányol, törvénytelenül pártfinansziroz, miközben az ellenzéket százmilliókra bünteti, hogy ne maradjon pénzük a programjuk közzétételére, terjesztésére.
Osztap_Bender
2024. április 05. 17:07
Valószínű, hogy a 11-es út forgalmi lámpáinak elállítását is pénzeli soros elvtársuk! Néhány hét alatt a "felkészült, kiváló szakemberek" úgy elbaszták a lámpák beállítását, hogy az eddigi, napközben még mindkét irányban jól működő zöldhullám mára az ellenkezőjére fordult, piros hullám és hatalmas autó sorok lettek belőle. Gondolom az önkormányzat sameszei semmit sem tudnak erről, ugye elvtársak? Az utcákon nem járnak, gyalog rendőrt 6 éve nem láttunk a városban, vajon mi a f.sszal foglakoznak ezek napközben és éjszaka? A lámpáknál az autósok rendszeresen áthajtanak a piroson, a gyalogosoknak sehol nem adnak elsőbbséget. Nem csoda, hiszen semmiféle ellenőrzés nincs. Ezeknek sikerült a valamikori "Dunakanyar gyöngyéből" a "Dunakanyar szégyenét" létrehozni. Egyhez értenek talán, a folyamatos haszontalan fesztiválozáshoz. Már a fesztiválozásnak is van fesztiválja. No meg kosz, szar, rendetlenség, lenyúlás, sápítozás, sóhajtozás. Reméljük közel az elzavarás órája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!