„Amit ma Magyarországon tesznek, azt elképesztőnek tartom!” – áradozott az amerikai szenátorjelölt az orbáni családpolitikáról

2024. április 15. 18:34

Kari Lake abortuszügyben azonban már elfogadja a nők választási jogát.

2024. április 15. 18:34

Nyitókép: Facebook

Donald Trump a múlt héten kijelentette, hogy nem fogja támogatni az abortusz szövetségi korlátozását, tudván, hogy a republikánusok választásokat veszítenek ebben a kérdésben – olvasható a Wall Street Journal cikkében, amelyet a HVG szemlézett. Az arizonai republikánus szenátorjelölt, Kari Lake ennek következtében újraértelmezte saját abortusz-politikáját, miközben támogatja az európai típusú jogosultságokat a gyermekek számára. Lake csütörtökön egy ötperces videót tett közzé, amelyben már elfogadja a nők választási jogát is: 

Én az életet választottam. De nem vagyok minden nő.”

Témaváltásként hozzáteszi, hogy „a múlt nyáron igazi szemnyitogató élményben volt része”, amikor Magyarországon járt. „Lehetőségem volt ellátogatni Magyarországra, és ez teljesen megváltoztatta a szemléletemet arról, hogyan kellene kezelnünk ezt a bonyolult, nehéz kérdést. 

Amit ma Magyarországon tesznek, azt elképesztőnek tartom” 

– fogalmazott, majd úgy folytatta: „Amikor megházasodsz, adókedvezményt adnak az adókulcsodból. És mire egy anyának négy gyereke lesz, már soha többé nem fizet adót. Ezt úgy hívják, hogy bababónusz. Szerintem ezt kellene csinálnunk itt Amerikában. Állandóan bankokat és multinacionális vállalatokat mentünk ki. Mikor segítettünk utoljára egy nehéz sorsú anyát és családot?” – tette fel a kérdést a politikus.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­s­­­ ­l­á­­n­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­­r­n­­a­k­­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. április 16. 05:30
Kit érdekel ez a cionista fasszopó
antal-2
2024. április 15. 22:33
2080-ra kihal a magyar. Egy évben 40.000 kislányt sem tudnak szülni. 2080. Vannak akik meg fogják élni!
antal-2
2024. április 15. 22:32
Termékenységi ráta: 1.3...aztán év végére, rekord: 1.1.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!