Az Európai Tanács elnöke szerint Orbánnak abszolút igaza van a migránspaktummal kapcsolatban

2024. április 12. 17:30

Az ET elnöke elmondta, hogy a migrációs csomag egy nagyon nehéz téma, amelynek a folyamata továbbra is zajlik.

2024. április 12. 17:30

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Charles Michel interjút adott a Polsat News lengyel kereskedelmi televíziónak, amelyben a szerdán elfogadott új migrációs és menekültügyi paktumról osztotta meg gondolatait. Az Európai Tanács elnöke azért érkezett a lengyel fővárosba, hogy részt vegyen az Európai Unió új stratégiai menetrendjét előkészítő találkozón. 

Az interjú során Charles Michel válaszolt arra a kérdésre is, hogy a találkozón szó esett-e arról, hogy Donald Tusk lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellenzik az uniós áthelyezési mechanizmus végrehajtását, amely része az Európai Parlament által szerdán elfogadott migrációs és menekültügyi csomagnak. Az ET elnöke elmondta, hogy a migrációs csomag egy nagyon nehéz téma, amely végül elfogadásra került az Európai Parlamentben, ugyanakkor kiemelte, hogy a folyamat továbbra is zajlik, mivel ez az európai törvényhozás működésének része.

A két politikai vezetőnek abszolút igaza van. Mi viszont látjuk, hogy az unión kívüli országok a migránsokat eszközként használják fel, és hogy fegyvernek tekintik őket a hibrid támadások erősítése céljából

– fogalmazott.

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­á­r­n­­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Patika
2024. április 13. 06:15
Kovács II. Zoltán átigazolt a Fideszbe?
atti64
2024. április 12. 21:46
UNIO EGY FOSCSOMO SZERVEZET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5m007h 0p3ra70r
2024. április 12. 21:19
Donald Tusk az elszigetelődés útjára lépett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!