Gulyás Gergely: A háborús láz átterjedt a NATO-ra és a NATO-parancsnokokra!

2024. április 11. 12:57

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint katonai megoldás nincs a háborúban, béketérgyalásokra és fegyvernyugvásra vagy szükség.

2024. április 11. 12:57
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Két hónap után tért vissza a Kormányinfó, ahol Gulyás Gergely elmondta, Ukrajna ügyében egy erős irányváltás történt a NATO-ban és az EU-ban is, méghozzá háborúpárti fordulat van, el kell kerülni a háború kockázatát. 

Fel kell készülni a bevonódásra a háborúban, katonai kiképzést, fegyverszállítási koordinációt jelent az új fordulat”

– fejtette ki. 

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszter úgy fogalmazott, a háborús láz átterjedt a NATO-ra és a NATO-parancsnokokra, szavai szerint nem ezért léptünk be a NATO-ba, „mi védelmi szövetségként tekintünk rá”

Nem látjuk, hogy meggondoltság lenne, a következő fél év lesz a döntő. A kormány azt látja, katonai megoldás nincs a háborúban, béketérgyalásokra és fegyvernyugvásra vagy szükség”

– jegyezte meg Gulyás Gergely, aki szerint más felkészültséget kíván meg egy háborús időszak, és abban is van különbség, hogy megválasztják-e Donald Trumpot. 

Mint mondta, a költségvetést a kormány csak novemberben fogja benyújtani. Állítása szerint Magyarország minden diplomáciai eszközt bevet, hogy semmilyen olyan lépés ne történjen, amely a világháború irányába vezet. A migrációs paktummal kapcsolatban megjegyezte, az Európai Parlament rossz döntést hozott, a magyar kormány a lengyelekkel ért egyet, azaz jogellenesen emberek ne jöjjenek a kontinensre. 

Elutasítjuk a kötelező elosztást, elutasítjuk a büntetést azért, hogy nem veszünk át migránsokat. A paktum Európának nem jelent segítséget. Szembeszállunk ezzel a döntéssel”

– tette hozzá.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­­á­­n­­­y­o­k­­­ ­v­­­á­­r­n­a­­k­­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
falcatus-2
2024. április 11. 17:28
folyt.: Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen...." Facit: hülyék voltak, nem kormányoztak, hazudtak éjjel, nappal. Nincsen tovább, nincsen. Megehetik a szardíniás petijüket is.
falcatus-2
2024. április 11. 17:16
folytatás: Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p….ba ezzel. Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. s közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk..Semmit.
falcatus-2
2024. április 11. 17:15
Azt mondja egy hülyévé operált paradicsommadár: "Orbánnál bárki jobb lenne hazánk vezetőjének. Az 1990-ben hatalomra kerülteknek még a maiaknál is kevesebb tapasztalatuk volt, mégis kormányoztak." "Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. ….Ennyi tehetségünk van gyerekek.Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni,A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. .. folyt. köv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!