Nógrádi György: Trump nem hülye, egy pillanat alatt keresztülhúzza a NATO-főtitkár tervét

2024. április 05. 17:04

A bitonságpolitikai szakértő szerint az ukrajnai háború kitörése óta megváltozott a katonai szövetség elsődleges szerepe.

2024. április 05. 17:04

Nyitókép: YouTube

Nógrádi György volt a Hír Tv „Háború Ukrajnában” című műsorának vendége, amelyben egyebek mellett szóba került az is, hogy az orosz-ukrán háború kitörése óta megváltozott a NATO szerepe. A szakértő szerint az Oroszország által elindított inváziót követően a NATO elsődleges és alapvető feladata már az, hogy ne kerüljön sor a harmadik világháborúra.

Alapvető fontosságú, hogy Ukrajnába ne küldjünk csapatokat”

– fogalmazott Nógrádi, majd kifejtette: meglehetősen átlátszónak tartja Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azon ötletét, miszerint létre kell hozni egy százmilliárd dolláros alapot, amely öt évig támogatja Ukrajnát. 

Miért kell ezt a csomagot létrehozni?”

– tette fel a kérdést, majd elmondta: a csomag egyértelmű célja, hogyha Trump elnök lesz, akkor az USA-t meg lehessen kerülni. „Nem tudom, hogy képzeli valaki, hogy azt azt USA-t meg lehet kerülni, amelyik a NATO katonai kiadásainak döntő részét adja, amely nélkül a NATO nem működik, ahol az európai szárny is csak amerikai támogatással működik.”  Nógrádi György szerint „Donald Trump nem hülye”, megválasztása esetén egy pillanat alatt keresztülhúzza a főtitkár terveit.

A biztonságpolitikai szakértővel készült beszélgetést teljes terjedelmében alább tekinthetik meg: 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­s­ ­l­­­á­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­á­­r­n­­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Polaris
2024. április 05. 20:48
Ungváry Krisztián: Nem az a kérdés, hogy Nógrádi György ügynök volt-e, hanem, hogy kinek dolgozik. Nógrádi György nem volt ügynök, hanem jelenleg is az, jelentette ki Ungváry Krisztián történész Youtube-videójában. A Magyar Tudományos Akadémia doktora, kijelentéseit dokumentumokkal igazolta. Ennek alapján úgy vélte, hogy Nógrádi György az előző és a mostani rendszer haszonélvezője volt, így csak az a kérdés maradt, hogy jelenleg kinek az ügynöke. Ungváry előbb a „Tanár úr” vélt vagy valós ügynökmúltját fejtegette videójában. A történész ezután a Nógrádi György életútjának és önéletrajzának ellentmondásait és valótlan állításait sorakoztatta fel, illetve tudományos tevékenységének hiányát ismertette.
hlaci83
2024. április 05. 20:23
“Tommaso 2024. április 05. 18:52 18:25 a MAGYARGYŰLÖLŐ nempolitizalok-0 a ruszki meghóditásunknak drukkol. Akárcsak 1849-ben, 1945-ben és 1956-ban” Baszki, ti hívtátok a nyakunkra őket, mi a kurva anyádat beszélsz?
putylinmutyi
2024. április 05. 19:07
Az MSZMP KB-s nógrádi múmia megint mesedélutánt tartott:DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!