Orbán Viktor határozott üzenetet küldött a NATO-nak

2024. április 12. 16:35

Magyarország az orosz-ukrán háborút illetően továbbra is a tűzszünet és a béketárgyalások mellett áll – szögezte le a kormányfő.

2024. április 12. 16:35
null

Nyitókép: SAMEER AL-DOUMY / AFP

Az európai politikai helyzetet értékelte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a marokkói Marrákesben a Kereszténydemokrata Internacionálé (IDC-CDI) vezetőségi ülésén elhangzott felszólalásában, amelyben az európai „zöld átállás” valamint a gazdasági növekedés problémáit, a migráció és az ukrajnai háború témáját érintette – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

„Káros és veszélyes paktum”

Orbán Viktor, aki a CDI-IDC egyik alelnöke, beszámolt a testületnek az európai mezőgazdasági termelőket és az autógyártókat nehéz helyzetbe sodró brüsszeli döntésekről. A kormányfő rámutatott: romlik az európai versenyképesség, hiszen a Egyesült Államok és Kína is sokkal magasabb gazdasági növekedést produkál, mint az EU. Ugyanakkor

Orbán Viktor a bevándorlás ügyében a néhány napja elfogadott migrációs paktumot is bírálta, amellyel – a korábbi, egyhangúságot előíró döntések ellenére – Brüsszel most rákényszeríti migránsbarát politikáját a bevándorlást ellenző országokra. Magyarország és Lengyelország már bejelentette, hogy ezt a káros és veszélyes paktumot nem fogja végrehajtani – szögezte le Orbán Viktor.

Végül a háborúról azt mondta: az EU-ban 26 háborúpárti ország áll szemben a békepárti Magyarországgal. Mi továbbra is a tűzszünet és a béketárgyalások mellett vagyunk – szögezte le.

A miniszterelnök továbbá felhívta a figyelmet a NATO politikájának változására is, a szövetség ugyanis eddig nem vállalt semmilyen szerepet az ukrajnai háborúban, az elmúlt héten azonban elkezdte fegyverszállítási és pénzügyi támogatási koordinációs szerepvállalásának előkészítését. Magyarország ebből a tervezési folyamatból ki fog maradni – hangsúlyozta a miniszterelnök a CDI-IDC marrákesi ülésén.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­s­ ­l­­á­n­y­­o­­k­ ­­v­á­­­r­­n­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 13. 22:00
Nagyon félrevezető, mondthatnánk TÉNYHAMISITÓ konzervativnak és jobboldalinak beállitani ezt a NatCon találkozót. Az európai jobboldali keresztény-konzervativ pártok, - vannak vagy hatvanan - az Európai Néppártba szerveződtek. Ez az EP legnépesebb pártcsoportja. Ők azok akik Orbánt és a Fideszt, mint nem közéjük való antidemokratikus alakulatot, kibacták maguk közül.
koronaszepe
2024. április 13. 20:25
Szereted a kávét, majd iszol még egyet...
Pelso j.
2024. április 12. 19:29
Ez nem határozott üzenet, hanem hamis, unalmas melléhablaty. Mellesleg, úriember szövetségen belül nem üzenget. Jelentéktelen pártrendezvényről főleg nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!