Vizsgálatot indítottak az 1-es villamos vezetője ellen, aki kis híján mindenkit elgázolt a Flórián térnél

2024. április 11. 20:15

A BKV nem árulta el, a vizsgálat idejére felfüggesztik-e a járművezetőt.

2024. április 11. 20:15
null
Bokor Gábor

A fedélzeti kamera adatai szerint szerda reggel a Flórián térnél kis híján hatalmas baleset történt, miután az 1-es villamos vélhetően a tilos jelzés ellenére továbbhaladt, miközben az autósoknak a jelzőlámpa szabad jelzést mutatott. Az esetet az egyik autós fedélzeti kamerája rögzítette is, amit elküldtek a Budapesti Autósok Közösségéhez.

Ezt is ajánljuk a témában

A felvételen tisztán látszik, hogy a Pacsirtamező utca felé kanyarodni szándékozó, pirosnál várakozó járműveknek a lámpája zöldre vált, az ott tartózkodó járművek el is indultak,

ám ebben a pillanatban mögülük, szinte a semmiből megjelenik hatalmas sebességgel az 1-es villamos.

Nem sokon múlt a tragédia, a képsorokon is tisztán látszik, milyen kis távolság maradt a bal szélső sávban tartózkodó robogós és a villamos között.

A Mandiner úgy értesült, hogy a BKV az ügyben vizsgálatot indított, hogy felderítsék, pontosan mi is történt szerda reggel. Információinkat a közlekedési vállalat is megerősítette, napközben e-mailt írtunk a BKK-nak, amely lapunknak elárulta, hogy a szóban forgó videó ismert előttük és a BKV vasútbiztonsági területének szakemberei előtt.

Az eset körülményeinek vizsgálata már elkezdődött”

– tették hozzá.

A közlekedési vállalat sajtóosztályának munkatársai válaszukban kiemelték: a felvételen a villamos közlekedését szabályozó jelzőlámpa ugyan nem látható, de – a közúti jelzőlámpák képe alapján – feltételezhető, hogy az a villamos számára nem szabad jelzést mutatott.

Érdeklődtünk a közlekedési vállalatnál, hogy amennyiben beigazolódik, hogy tilos jelzésen haladt át a villamos, elbocsátják-e a villamosvezetőt; ezzel kapcsolatos kérdésünkre a BKV sajtóosztálya elárulta, hogy a járművezető beazonosítása, és a  felelősségét egyértelműen igazoló szakmai vizsgálat után kerülhet sor a munkafegyelmi eljárásra, melyet a Munka Törvénykönyve és a BKV Zrt. Kollektív Szerződése alapján folytat le a munkáltató.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. április 12. 11:07
Végül nem lett baleset, ez a fontos. Amúgy az úttest bal oldalán lévő nem látható rendesen, de az mintha ugyanazt mutatta volna, mint az út túloldalán, azon meg látszik, hogy zöldre indult el mindenki, még csak nem is piros-sárgára. Vagyis inkább a villamosvezető mérte el a dolgot, felteszem a vészfékez, akkor tutira többen megsérülnek, de megállni akkor sem sikerült volna, ha valaki fel is hajt a sínre. Budapesten is be kellene vezetni a visszaszámlálós lámpákat, ha más nem akkor a villamosoknál. Akár úgy is, hogy a Futár rendszer jelezze a vezetőnek, vagy akár be is avatkozzon előre, ha a tempó a távolság és az idő kobójából ilyenek jönnének ki. Ez egy feladat Gergelynek, amit meg tud ígérni majd nem fog végrehajtani.
goldie-2
2024. április 12. 07:26
Nem felfüggeszteni, kirúgni kell!
Chekke-Faint
2024. április 12. 05:42
Napi szintű dolgok, villamossal busszal teherautóval és személyautóval is. Pech ezt felvették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!