Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kocsis Máté a Fico-merényletről: Át kell gondolni, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést

2024. május 16. 19:13

A frakcióvezető szerint a médiának is meg kell fontolnia, hogy hagyja-e, hogy arctalan, névtelen uszító kommentelők lepjék el a felületeiket.

2024. május 16. 19:13
null

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az InfoRádiónak adott interjújában a Fico-merénylet tanulságaként kifejtette, hogy át kell gondolni, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést. A beszélgetés során felvetődött az is, hogy fontosnak tartja az olyan személyek védelmének átgondolását, akik fontos közfeladatokat látnak el. Kocsis szerint a szélsőbaloldali antifa támadások célja ugyanaz, mint a szlovák elnök elleni merényleté: a politikai ellenfél megsemmisítése, csupán az eszköz különbözik.

A frakcióvezető szerint a médiának is meg kell fontolnia, hogy hagyja-e, hogy arctalan, névtelen uszító kommentelők lepjék el a felületeiket. Példaként említette, hogy szerinte a Telex teret ad a gyűlöletkeltő kommentelőknek, és sok baloldali online újság nem törli az emberi méltóságot sértő, életellenes kommenteket. „ A Telexet nem kell félteni, ha egy kis gyűlöletkeltésről van szó” – fogalmazott.Kocsis Máté úgy véli, hogy büntetőjogi felelősségre kellene vonni azokat, akik uszító kommenteket írnak. Hangsúlyozta, hogy ez az a határ, amikor be kell avatkozni.

A politikus szerint nem kizárólag Orbán Viktor fenyegetéseiről van szó, hiszen ha Gyurcsány Ferenc életét fenyegetné valaki, ugyanezt mondaná. Személyes tapasztalatként megjegyezte, hogy soha nem volt testőre, és nem érte semmilyen atrocitás. Bízik abban, hogy Magyarországon nem történhet meg hasonló eset. Ugyanakkor megdöbbentette, hogy Robert Fico támadója egy mentálisan stabil, értelmiségi ember volt, és ezért nem lehet felkészülni a hasonló támadásokra.

A teljes interjút itt tekinthetik meg:

 

 

Összesen 294 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­r­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­s­z­­e­­­x­­i­­ ­p­­u­n­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
kir2vik
2024. május 22. 08:26
"A frakcióvezető szerint a médiának is meg kell fontolnia, hogy hagyja-e, hogy arctalan, névtelen uszító kommentelők lepjék el a felületeiket." A Mandiner megfontolta. Hagyja.
magyarszo
2024. május 18. 18:51
A faszbuk biztosan nem fogja megtiltani, hogy felénk, jobboldaliak felé irányuló gyűlölet keltő kijelentések kerüljenek fel az oldalukra, hiszen a faszbukot a birodalom üzemelteti. Mire is tanított minket Jhoda? "...a harag , a félelem, és a gyűlölet mind a sötét oldal eszköze."
flesh ripper
2024. május 18. 07:32
Annyira könnyű beazonosítani most is ezeket a véresszájú, gyűlöletkeltő, rágalmazó, fenyegetőző, gyilkos vágyaktól és vértócsás-húscafatos rögeszméktől gyötört moslékos férgeket, kommentelőket. Nyilván, a titkosszolgálatoknak precíz és naprakész listája van ezekről a vadbarom kamuprofilokról. Pl. KRIPLI jÓZSEF EDUÁRD, A VII KER, TÖMŐ UTCA, EXMUNKÁSŐR, DOBREV-IMÁDÓ, ASSZONYGYEPÁLÓ Peti-által elbűvölt, potenciális merénylő... stb. , itt is a Mandineren, Redegenerációs Progresszív Lee Harvey Oswald..., hagyják őket "manifesztálódni", önlelepleződni. Az itteni, a Mandineren tomboló moslékos agybajosokat is mind gombostűre tűzték már, mint a CSÓTÁNYOKAT,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!