Ujhelyi: Az MSZP mindig is demokratikusabb volt, mint a DK

2024. május 14. 13:12

A korábbi szocialista politikus szerint Szijjártó Péter „ritka tehetséges és elképesztően korrekt ember”.

2024. május 14. 13:12
null

Nyitókép: képernyőmentés / ATV

Ujhelyi István – aki nem indul újra az EP-választáson – volt a Blikk talk! vendége, ahol Gyurcsányról, Magyar Péterről, az MSZP-ről és még Szijjártó Péterről is szó esett.

MSZP

A szocialista pártról – amelynek évtizedekig tagja volt – Ujhelyi korábban úgy nyilatkozott: „az a szegfű elszáradt, a helyén viszont muszáj, hogy valami új szociáldemokrata, baloldali, európai közösséget hozzunk létre. Nem csak a nevet változtattam volna meg, hanem a struktúrát és az arcképcsarnokot is”. De, mint fogalmaz, 

a párt politikai elitje megfojtotta ezt az ötletet, ezért kilépett az MSZP-ből. 

Ugyanakkor ennek ellenére nem haragszik volt pártjára, és úgy tartja, hogy „az MSZP demokratikusabb volt mindig is, mint a pártok nagy része, akár a DK vagy a Fidesz”.

Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc kapcsán Ujhelyi elmondta, hogy annak idején dolgoztak együtt, azonban az őszödi beszéd után, akkori államtitkárként az első volt, aki azt mondta, hogy ebben nem akar tovább részt venni. A volt MSZP-s politikus nem tartja kizártnak, hogy úgy hozza majd még a sors, hogy dolgozzanak együtt, mint mondja: személyesen nincs egymással problémájuk.

Azonban ma sokkal szimpatikusabb nekem az a tisztitótűz, ami érződik és jelen van a fővárostól a legkisebb településekig. Erre szüksége van az ellenzéknek” 

– célzott a Magyar Péter-jelenségre Ujhelyi.

Magyar Péter

Ujhelyi Magyar Péterről is beszélt a Blikknek, szerinte „erre a hangra szükség van, valami fel kell borítsa a jelenlegi, kissé beposhadt állóvizet, le kell csapolni ezt a mocsarat és új vizet kell a tóba engedni”. Az ex-MSZP-s politikus úgy véli: ezután a korábbi politikai szereplők – például a DK, Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára vagy bárki más – kénytelenek lesznek majd egy ilyen politikai versenyben megmérkőzni a Tisza Párttal.

Imádom ezt a mostani politikai helyzetet” 

– szögezi le Ujhelyi, aki szerint a magyar társadalom ráunt az ellenzék egészére 14 év sikertelen ellenzéki politizálás után.

Természetes, hogy új szereplőtől várja a nép ugyanazokat az akciókat, mert valójában Magyar Péter sem csinált mást, mint egy-egy ellenzéki szereplő korábban már megpróbált, csak sikertelenül” – fogalmazott Ujhelyi.

Szijjártó Péter

Ujhelyi kifejtette: „Hogyha Szijjártónak nem az Európai Uniós Európa-politikájáról, vagy a Lavrov, orosz külügyminiszterrel való személyes jó viszonyáról és kitüntetéséről kell nyilatkoznom,

akkor az elmúlt hosszú évek alapján azt kell mondanom, hogy ritka tehetséges és elképesztően korrekt ember”.

Mint fogalmaz: most is jelezte a kormányzatnak, hogy egy csomó olyan dolog van, amelyben az saját nemzetközi kapcsolatrendszere Magyarországnak hasznos lehet.

Egy percig sem fog eszembe jutni, hogy csak azért ne nyissak ki itthon egy kaput, mert azzal éppen a kormánynak vagy Szijjártó Péter külügyminiszternek segítek” – szögezte le. Ujjhelyi arról is beszélt, hogy mindez számára természetes, hiszen „minden, amit tudok a saját hazámnak hozni – amerikai, európai, kínai programok –, azt miért ne hozzam ide a hazámnak? 

Ebben Szijjártó Péter, mint miniszter, kiszámítható és korrekt partner”.

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­k­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
but-head
2024. május 15. 12:58
"Szijjártó ... ritka tehetséges és elképesztően korrekt ember" Lám, még Karácsonynak is hajlandó volt tolmácsolni ... https://drot.info/rovat-4/on-is-megtekintheti-karacsony-angoltudasat-amelyet-most-fullentve-menteget?fbclid=IwAR0HdWADF9geyG7gVG1COUNLvWqPbQNm7lAMls0PuJsk-QNHiDBiHRrL6u8&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202105
KBA98
2024. május 14. 18:44
Ezt mocsadékot melyik párt fogja kinyírni?
Gasztronauta
2024. május 14. 18:42
Egyik kutya , másik eb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!