Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely!

2024. január 25. 09:01

Megkérem Karácsony Gergelyt, hogy legalább a főpolgámesteri ciklusából hátra lévő hónapokban próbálja meg gyönyörű városunkhoz illő komolysággal vezetni a várost!

2024. január 25. 09:01
Lánszki Regő
Lánszki Regő
Facebook

„Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely!

A főpolgármester általuk skiccelt, meglehetősen rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed és ezzel riogatja az embereket. Mindezt úgy, hogy jelenleg semmilyen konkrét terv nem létezik még Rákosrendező kapcsán, így ezek a rajzok is minden alapot nélkülöznek.

Láthattuk már ezeket a rémmeséket a Városliget kapcsán,

ahol ugyanez a hangulatkeltés történt Karácsonyék részéről. Az eredmény pedig magáért beszél. Van egy rendezett, nagy zöld felületű, népszerű parkunk nemzetközi díjakkal elismert ikonikus épületekkel (Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum), ahova szívesen mennek az emberek. 

Mindez élesen szemben áll a Főváros kezelésében lévő Népligettel, ahol csak a látványtervekig jutottak, lepusztult zöld felületek és épületek találhatóak, amit elkerülnek az emberek.

Rákosrendező 34 éve áll kihasználatlanul és elhanyagoltan.

Eltökélten vagyunk, hogy ezt a zárványt megszüntessük, hiszen Rákosrendező Budapest legfontosabb tengelyén helyezkedik el és gondozatlansága önmagában is megoldást kíván. Célunk egy új, történelmi jelentőségű városközpont létrehozása,  ahol a vegyes felhasználású épületek mellett olyan jelentős méretű park kerül kialakításra, amely közösségi programoknak helyet adó nyüzsgő területté válhat, kapcsolatot teremt és összeköti a várost, mindamellett különleges építészeti megoldásokat ígér.

Tavaly év végén egy új, átfogó törvényt fogadott el az Országgyűlés, ami keretrendszerével rögzíti, hogy csak olyan épülhessen Magyarországon, ami hosszú távon fenntartható, illeszkedik a környezetébe, építészetileg esztétikus és műszakilag megfelelő. Országos főépítészként személyes garanciát vállalok arra, hogy itt is ezen elvek fognak érvényesülni.
Megkérem Karácsony Gergelyt, hogy legalább a főpolgámesteri ciklusából hátra lévő hónapokban próbálja meg gyönyörű városunkhoz illő komolysággal vezetni a várost és fejezze be az emberek rémisztgetését!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. január 25. 14:34
Szerintem mindenki jobban jár, ha ezt az izét hagyják meg főpolgárizének. Butapest megkapja, amit akar és érdemel, mi pedig nem leszünk rákényszerítve, hogy az ellopott 200-300 milliárdot pótóljuk. Amikor a szar a szájuk szélénél tart a fővárosiaknak, csak kérnek majd cserét ;-)
Vata Aripeit
2024. január 25. 12:08
karácsony egy segghülye, meg azok a választók is akik rá szavaznak ( 444 szerint szabad hülyének nevezni a választókat) - a liget elleni mutatványokat ezek a rövid memóriájúak már rég elfeledték..pedig az sem volt semmi hazugságcunami
fideath-7
2024. január 25. 11:38
" legalább a főpolgámesteri ciklusából hátra lévő hónapokban " -------------------------------- LOOOOOOOOOOOL, és mi lesz utána? Ki lesz a főpolgármester? Az azóta sem létező fideszes jelölt?
RasPutin
2024. január 25. 10:11
„Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely! A főpolgármester általuk skiccelt, meglehetősen rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed és ezzel riogatja az embereket” – írta közösségi oldalán Lánszki Regő építészeti államtitkár, A mandinernél lemaradt a titulus. Államtitkár. Vagy is narancsbolsevik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!