Budapestre látogat Ulickaja

2013. november 14. 12:09
A népszerű orosz írónő új könyvének megjelenése apropóján érkezik Budapestre.

Az Örökbecsű limlom az eddigi legsokszínűbb Ulickaja könyv mind műfaját, mind témáját tekintve. A műfajilag is sokszínű kötetben az orosz írónő szinte az összes olyan dologról beszél, ami foglalkoztatta valaha. A személyesebb szövegekben, illetve a vele készült és a kötetbe beválogatott interjúkban kendőzetlen őszinteséggel fogalmaz magánéletéről, pályafutásáról. Megtudhatjuk, hogy a családi környezettől kezdve az olvasmányélményekig mi formálta leginkább a személyiségét. Miként azt is, milyen véleménnyel van a család, szerelem, házasság, barátság fogalmáról és megvalósulási formáiról.

Ulickaja társadalmi kérdésekben is bátran foglal állást. Így derül rá fény, mit gondol a nők társadalomban betöltött szerepéről, a politikáról, az állami és egyházi ideológiákról, vagy éppen a világ működését meghatározó gazdasági rendszerekről. Esszéiben, művészeti írásaiban pedig főként a kifogyhatatlanul gazdag orosz kultúra legfontosabb kérdéseiről beszél. Mindezt a tőle megszokott közvetlenséggel és nyíltsággal tárja olvasói elé.

November 28-án 19 órakor Goretity József műfordító beszélget vele a Corvin moziban, írja a litera.hu. A belépőjeggyel a helyszínen kedvezményesen megvásárolható az Örökbecsű limlom, melyet a szerző dedikál. (Jegyek a Corvin Moziban, illetve a mozi honlapján már kaphatók.) 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés