Etnozene a Palotanegyedben

2015. július 14. 12:26
Józsefváros történelmi negyedében idén nyáron is megrendezik a Palotanegyed Fesztivált. Az összművészeti rendezvénysorozat július 18-án, szombaton Etnozene Vigadalommal indul és szeptember 6-ig tart.
A Palotanegyed Fesztivál idén július 18-án, szombaton Etnozene Vigadalommal indul és szeptember 6-ig tart. Az eseménysorozat idén immár ötödik alkalommal a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg. A havonta egy-egy hétvégét felölelő rendezvényen koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves vásárral és gasztronómiai ínyencségekkel várják az érdeklődőket a Palotanegyed szívében – szerepel a fesztivál honlapján.
 
A rendezvénysorozat első hétvégéjén, július 18-19-én Etnozene Vigadalom címmel lesz kétnapos program a Szabó Ervin téri nagyszínpadon. Szombaton fellép a Giusto Kamarazenekar, majd az Antwerpeni Ifjúsági Kórus vendégszereplését a Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedő győztes zenekara, a szabadkai SU együttes követi. Az esti műsort a világzene egyik hazai élcsapata, a Makám koncertje zárja.
 

Vasárnap késő délután a Kanadából érkező Savanya István és a Bokros Zenekar versekkel és tánccal lép a közönség elé, majd a Kiskun Néptánc Együttes műsorát követően a Szilvásy Gipsy Folk Band zenél. A vigadalom záróakkordja Herczku Ágnes koncertje lesz: az énekesnő Nikola Parovval lép színpadra. Műsorukban saját szerzemények, világzenei feldolgozások szerepelnek, amelyek tavaly márciusban felkerültek a nemzetközi világzenei toplistára. A vigadalom részeként kézműves vásár és sörsétány is lesz a Szabó Ervin téren.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés