Párbajok titkos fészke az Astoriánál

2019. november 13. 00:35

Pest szívében máig megmaradt egy vívóterem kalandos idők tanújaként. Falai között egykor párbajokat is vívtak – s ki tudja, talán máig így megy ez.

2019. november 13. 00:35
null
Ambrus Balázs

Laci bácsi, invenciózus testnevelő tanárunk már a nyolcvanas években szívén viselte a gyerekek mindennapi testmozgását, s mivel erre az általános iskolai tanterv keretei között akkoriban nem nyílt lehetőség, állapotfelmérést végzett körünkben. Krisztián erős, menjen vízilabdázni! Gyuri futballistaalkat, irány a Pénzügyőr! Engem méregetve a pasaréti Vasas-sporttelepre küldött vívni, mondván, csenevész testemen alig van találati felület, talán ebben bízhatok.

Sportkarrierem nem ívelt Gerevich Aladár bácsiéhoz fogható magaslatokba, akit még ősz hajjal és görnyedt háttal is iskolát adó mesterként ismerhettem meg. A hétszeres olimpiai aranyérmes, tizennégyszeres világbajnok minden idők legeredményesebb olimpikonjaként egyéniben és csapatban, tőrrel és karddal egyaránt példátlan sikereket ért el (utoljára 47 évesen!). A belém vetett bizalom nem tartott tovább két-három évnél, ez idő alatt azonban vívóversenyek ürügyén megörökítésre érdemes kultúrtörténeti kirándulásokon vehettem részt Budapesten.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!