Ficsor távozhat a Bajnai-kormányból

2009. augusztus 03. 12:24

Az MSZP választási felkészülése miatt átvariálhatják az MSZP vezetését és a kormányt is.

2009. augusztus 03. 12:24

Hetente ülésezik az MSZP operatív irányítását ellátó országos választási bizottság (ovb), amely nemrégiben tárgyalta meg a párt választási felkészülési ütemtervét. Az MSZP belső vitái során az a kompromisszumos javaslat született, hogy az ovb-t kibővítik néhány új arccal, az elnökség pedig az őszi kongresszuson, amely miniszterelnök-jelöltet állít és dönt az országos listáról, tisztújítást hajt végre.

Az MSZP programja két részből áll majd: egy kormányzati tervcsomagból és egy a válság utáni időszak társadalmi problémáinak kezeléséről szóló programból. A választást előkészítő szervező csoportot Szekeres Imre elnök-helyettes vezeti, s itt kapott szerepet Ujhelyi István és Puch László pártigazgató. A társadalmi partnerekkel Kiss Péter egyeztet, Juhász Ferenc elnökségi taggal. Simon Gábor választmányi elnök és Mesterházy Attila frakcióvezető a saját szervezetük koordinációjáért felel. A választási program megyei szintű összehangolását valószínűleg Boldvai László kapja, míg a budapesti koordinációt Burány Sándor. Ezenkívül fontos poszt a jelöltek felkészítése, ezt - kizárásos alapon - valószínűleg Ficsor Ádám kaphatja. A Népszabadság forrásai szerint Ficsor Ádám ezért távozhat a kormányból, de ha vállalja majd a kampányfőnöki feladatot, Szekeres Imre is távozhat.

Ficsor távozhat a kormányból (NOL)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!