Pedofilszűrő szoftver?

2010. március 25. 14:51

Roy Maxion, a Newcastle Egyetem professzora egy olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, ami gépelési stílusuk alapján kiszűri a perverzeket.

2010. március 25. 14:51
A pedofilok általában tizenéveseket hódítanak meg az interneten keresztül és évről évre nő azoknak a fiatal áldozatoknak a száma, akiket egy csetszoba névtelen homályában cserkésznek be. Maxion kutatása során rájött, hogy a különböző korú, nemű, végzettségű és nemzetiségű emberek más és más módon gépelnek; a nők például gyorsabbak, a férfiak pedig nagyobb intenzitással nyomják le a billentyűket.

A professzor és csapata most egy olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, ami alapján az operációs rendszer kiszűri és jelzi azt, ha például egy felnőtt férfi ül a távoli számítógépnél. A kutatók szerint pár éven belül komoly áttörést hozhat a felfedezés.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marcabru
2010. március 25. 20:43
És ezt a megfigyelőszoftvert minden gépre telepítik vajon? Mert a csetprogramok egyben küldik el a beírt üzenetet, a gépelés sebességét csak akkor lehet vizsgálni, ha a az illető gépén van kémprogram. Azért ez felvet egy-két technikai és egyébb kihívást.
pszichoizé
2010. március 25. 15:48
Részegen gépelj te perverz állat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!