Ismét van kápolna a budapesti Honvédkórházban

2012. szeptember 19. 22:24

Csaknem 70 év után ismét van kápolna „Magyarország első számú kórházában, a Honvédkórházban” – mondta Schandl László dandártábornok, a budapesti kórház parancsnoka szerdán, az Isteni Irgalmasság ökumenikus kápolna átadása és megáldása alkalmából tartott ünnepségen.

2012. szeptember 19. 22:24

A parancsnok kiemelte: a kápolnában vigaszt és megnyugvást kereshet lelkének a kórházban ápolt beteg, a látogató és az ott dolgozó egyaránt. A kápolnához lelkészi szoba is társul, ahol lehetőség van beszélgetésre, gyónásra is. A kórházi lelki gondozást szakképzett emberek segítik – mondta Schandl László.

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen arról beszélt: a Magyar Honvédség Honvédkórházban ezzel egy újabb kórház, egy „lelki kórház” nyílt meg. Az államtitkár azt kívánta, hogy a kápolnában adjanak hitet a felépüléshez, a meggyógyuláshoz minden betegnek, az egészségügyben dolgozóknak pedig erőt abban az  „elismerést érdemlő” munkában, amely során az embereken a legnagyobb bajban, a betegségben segítenek.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta: a tábori lelkészi szolgálat munkájának segítése fontos feladata volt honvédelmi államtitkárként és örül annak, hogy ez a kápolna létrejött, ezzel „lelki értelemben jelentős mértékben gyarapodott a Honvédkórház”. Az ökumenikus kápolnát Totha Péter Joel vezető tábori rabbi, Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök és Bíró László katolikus tábori püspök áldotta meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!