Túllihegett balos IMF-imádat

2012. szeptember 11. 18:11

Megszületőfélben van az egyesített baloldali nép(telen)front új jelszava is: Az IMF benned van!

2012. szeptember 11. 18:11
Megyeri Dávid

„Megszületőfélben van az egyesített baloldali nép(telen)front új jelszava is: Az IMF benned van! Egyes nyugati hírügynökségek, információk szerint annyira hatékonyan támogatják a washingtoni székhelyű globalizációs világszervezetet, hogy a vezetőség és személy szerint Christine Lagarde elnök gondolkodik azon, hogy budapesti kirendeltségük vezetőjét visszahívják, mint akinek okafogyottá vált a tevékenysége. Elemzők úgy vélekednek: van realitása a lépésnek, hiszen az IMF is keresi a financiális ésszerűsítés lehetőségeit, és egy ilyesfajta racionális költségcsökkentéssel jó példával járhatnának elöl. A hírek szerint azonban Irina Ivascsenko máris tiltakozott a magyar egyesített baloldali népuralmista front hatásköri túllépése miatt. A csinos budapesti irodavezető a Valutaalap belügyeibe való erőszakos beavatkozással vádolja az MSZP-t és az LMP-t, amiért azok puccsszerűen, önhatalmúan ki akarták sajátítani a nemzetközi pénzügyi szervezetek képviseletét a magyar törvényhozásban.(...)

Kérdés persze: vajon miért gondolják a baloldalon, hogy mindig írásban, egyetlen papíron rögzít minden követelést az IMF, az EU és az Európai Központi Bank (EKB)? Mivel eddig inkább munkamegosztásban dolgoztak. Józsa István ezt azzal fejelte meg, hogy nem is lehet jó megállapodást kötni a valutaalappal, miután negatív spirálba hajtotta a kormány a gazdaságot 2010-hez képest. A frakcióvezető-helyettes ezzel nem kevésbé merészet állított, mint hogy 2008-ban, amikor lélekszakadva kérték a valutaalaptól a pénzügyi mentőövet, jobb állapotban volt az ország. Hiszen akkor ezek szerint jó megállapodást sikerült kötniük. Vagyis a szocialisták szerint az a jó egyezség, amely tenger megszorítást tartalmaz. A nyugdíj- és fizetéscsökkentést a tizenharmadik havi juttatások megvonásával vitték keresztül. Megnyirbálták a gyermeknevelési, családi támogatásokat, a gazdasági növekedés tragikus recesszióba fordult mínusz hét százalékkal. Vagy kilenc százalékra kúszott föl a költségvetési hiány 2006-ban, és az államkötvényeket 2008-ban már a kutya sem vette. Az államadósságot az IMF-vészkölcsönnek és a 2006-os kiugró költségvetési hiánynak köszönhetően pedig a 2002-es alig több mint ötven százalékról nyolcvan felettire kurblizták.”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fedor
2012. szeptember 12. 09:14
"Kérdés persze: vajon miért gondolják a baloldalon, hogy mindig írásban, egyetlen papíron rögzít minden követelést az IMF, az EU és az Európai Központi Bank (EKB)? " EZ HÜLYE. Pontosabban mindenkit hülyének néz. Hát nem Orbán lengetett egy állítólagos levelet az állítólagos IMF listával?
én vagyok a.
2012. szeptember 11. 22:26
Magyar Nemzet szerkesztőség! Egyeztessenek már a vezérrel, ha lehetne! Kell, vagy nem a hitel! Úgy tűnik, hogy az IMF ráér. És maguk? Hívják vissza a képviselőjüket, így talán egy moinda is megszünne! Van élet az IMF-n kívül! Vagy nem is kéne őket kipaterolni, így egy munkával, vagy halandzsával kevesebb maradna! Nem kell az IMF! Minden jól áll, tehát húzzanak haza! Ezt kéne újra kimondani! Hm!
kvázi
2012. szeptember 11. 22:23
Minket már meg sem akarnak ölni, mi már szar vagyunk, Orbán elvtárs!
wartog
2012. szeptember 11. 22:14
hát tujátok én már semmit nem értek, de nem akarok gondolkodni.Két gyermekem kint dolgozik, most megyek én is, aztán jön a következő stb.Elegünk van, hogy itt mindenki magyaráz.Mi csak meg szeretnénk élni, ez az ország meg marad a cigányoknak.Ez van.Adót meg majd fizetnek azok.Vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!