Erdő Péter kedden megáldja a felújított budapesti Szent Család-kápolnát

2013. június 17. 15:18

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek kedden, ünnepi szentmise keretében megáldja a felújított budapesti Szent Család-kápolnát, amelyet tavaly augusztusban lelki központként adott használatba a világméretűvé vált Szeretetláng-mozgalomnak – közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

2013. június 17. 15:18

Mint mondta, a kápolnát az elmúlt időszakban teljes körűen felújították: új mennyezetet, padlóburkolatot, sekrestyét, vizesblokkokat, elektromos hálózatot és világítótesteket kapott, kicserélték az ajtóit, újravakolták, kijavították a tetőszerkezetét, rendezték a kertjét, és a szentélyt az eredeti állapotába állították vissza.

Utalt arra, hogy a Szűz Mária Szeplőtlen Szívének Szeretetlángja elnevezésű mozgalomban az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében történt megalapítása óta számos új engesztelő imacsoportjuk alakult, tagjainak száma pedig mostanra meghaladja a háromezret. Az első Szeretetláng-imacsoport az 1970-es évek derekán Fuhrmann Ernő pápai kamarás és Kosztolányi István biblikus professzor vezetésével a budapesti Szent Család-kápolnában alakult, ahol a rendszeres szentmisék és imaórák mellett folyamatosan szerveznek különböző találkozókat, előadásokat, lelkigyakorlatokat.

Úgy fogalmazott: a Szeretetláng Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, amely „az eucharisztikus lelkiséget szeretné felkínálni egy sajátos Szűz Mária tiszteleten keresztül”. Célja, hogy az új evangelizáció támogató eszköze legyen azáltal, hogy előmozdítja a családokban az együtt imádkozást - tette hozzá. A katolikus hit szerint a szeretetlángról szóló üzeneteket elsőként Kindelmann Károlyné Szántó Erzsébet világi karmelita kapta 1961-től 1983-ig Jézustól és Szűz Máriától, és lelki naplójában jegyezte le.

Ezt a naplót azóta már sok nyelvre lefordították, ennek nyomán világszerte imádságos, engesztelő lelkiségi mozgalom bontakozott ki. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek 2009. április 5-én egyházi jóváhagyást adott a Szeretetláng Lelki Napló kiadásához, és egyházmegyéjében megalapította a Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja Mozgalmat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!