Femen-karácsony: fedetlen mellekkel a kölni dóm oltárán

2013. december 26. 13:46

Egy húszéves Femen-aktivista egy szál szoknyában, mellein I am God felirattal okozott botrányt a kölni dóm karácsonyi miséjén.

2013. december 26. 13:46

Félmeztelenül tüntetett a Femen nevű nemzetközi feminista csoport egy aktivistája szerdán a katolikus egyház ellen a kölni dómban mise közben – látható a Bild.de videóriportjában. A misét Joachim Meisner bíboros tartotta, aki ezen a napon, december 25-én töltötte be nyolcvanadik életévét.

A húszéves aktivista, Josephine Witt az első sorban ülve kivárta, hogy elteljen a karácsonyi délelőtti mise első néhány perce, majd ledobta magáról kabátját és egy szál szoknyában felugrott az oltárra. Mellein az I am God (én vagyok az isten) felirat volt olvasható.

Az aktivistát a dóm őrsége lefogta és elvezette. A rendőrség a mise végéig őrizetben tartotta. A vallásgyakorlás akadályozása miatt tettek ellene feljelentést. Joachim Meisner ezen a napon, december 25-én töltötte be nyolcvanadik életévét

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rebel Son
2015. augusztus 02. 08:27
Sokunkban felvetődik a kérdés: ha egy zsinagógában tette volna?
3M..
2014. december 05. 12:10
Kiváló gondolat! Egy életre elmenne a kedvük az őrjöngéstől. Szebb Jövőt!
3M..
2014. december 05. 12:10
Az ukrán megoldást javaslom a legközelebbi fellépésükkor. Nagyon ügyesen megoldották! Hamar pontot tettek az ügy végére amikor, véresre vertek pár aktivistát. A Femen ott be is fejezte tevékenységét, tartva a ki nem számítható reakcióktól, megtorlásoktól. Egy egészséges társadalom, így veti ki a provokátorokat. Szebb Jövőt!
kamasuka
2014. november 06. 21:25
Pont erre gondoltam. Valahogy ott nem merik, pedig lehetne, és még talán nagyobb igény lenne rá, mint máshol. De ugye karácsonykor a keresztényeket kell hergelni. A pofont az öregtől megérdemelte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!