Nagyváradon ülésezik a romániai püspöki konferencia

2014. május 06. 13:40

A katolikus egyháznak az állami intézményekkel, valamint a más vallásokkal való kapcsolatáról is tárgyal Nagyváradon a romániai püspökkari konferencia, amelynek tagjai a magyar, illetve román római katolikus, továbbá a görögkatolikus püspökök is.

2014. május 06. 13:40

A Nagyváradi Görögkatolikus Püspökség szervezésében tartják meg a Romániai Püspökkari Konferencia tavaszi ülését május 5. és 7. között. A találkozó május 5-én délután vette kezdetét Alexandru Buzalic elmélkedésével. 

A konferencia tagjai a következő kérdésekről tárgyalnak: az utóbbi idők bel- és külföldi eseményei, a katolikus egyháznak az állami intézményekkel, valamint a más vallásokkal való kapcsolata, valamint a következő pasztorális év feladatai.

A Romániai Püspökkari Konferencia tagjai – az ország római katolikus és görögkatolikus püspökei – évente kétszer tartanak rendes ülést, tavasszal és ősszel. Romániában hat római katolikus és öt görögkatolikus egyházmegye van. Állandó meghívottként Francisco-Javier Lozano apostoli nuncius és Anton Coşa kisinyovi (Moldova) püspök is részt vesz a találkozókon. A konferencia jelenlegi (2013-tól 2016-ig megválasztott) elnöke Ioan Robu bukaresti érsek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!