Dobrev Klára: Az Altus minden uniós ország tervezési dokumentumait elemzi

2015. április 19. 15:00

Az Altus Zrt. 2014 őszén nyílt tenderen egy nemzetközi konzorcium vezetőjeként nyert el tanácsadói megbízást az Európai Bizottságtól az összes EU-s tagállamban – közölte Dobrev Klára, a cég vezérigazgatója. Dobrev elmondta: feladatuk a 2014-2020 közötti tervezési dokumentumok elemzése, nem pedig pénzügyi auditálás, vagy az intézményrendszer működésének ellenőrzése.

2015. április 19. 15:00

Az Altus Zrt.-nek az Európai Bizottságtól tavaly elnyert tanácsadói megbízása az Európai Unió összes tagországára kiterjed, tárgya pedig a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése – közölte Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója vasárnap, reagálva a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárának nyilatkozatára.

Csepreghy Nándor sajtótájékoztatóján arról beszélt: azt kéri az Európai Bizottságtól, gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, az Altus Zrt. vezérigazgatója erre reagálva közleményben kifejtette: az Altus 2014 őszén nemzetközi nyílt tenderen egy 11 céget – köztük német, francia, olasz, svéd, bolgár, lengyel és szlovák vállalatokat – magában foglaló konzorcium vezetőjeként nyerte el a tanácsadói megbízást az Európai Bizottságtól.

A megbízás tárgya a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése. A tanácsadás az EU összes tagországára kiterjed, a 2014-2020 közötti pénzügyi perspektíva 28 partnerségi megállapodására és közel 300 most induló fejlesztési programjára vonatkozik – tájékoztatott Dobrev Klára. Hozzátette, hogy a feladatot a 28 tagállamban csaknem 40 szakértővel végzik, szakértői csapatuk pedig többségében külföldi tanácsadókból áll, akikkel a hazai fejlesztéspolitikában évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoznak együtt.

Jelezte, hogy az előző tervidőszakhoz, a 2007-2013 közötti források felhasználásához a megbízásnak nincs köze, tárgya pedig nem auditálás vagy pénzügyi ellenőrzés, hanem stratégiai, szakmai elemzés. A készülő tanulmány a kormány által felállított új intézményrendszer működését sem ellenőrzi semmilyen formában – közölte. A vezérigazgató megjegyezte továbbá, hogy az Altus működése kizárólag külföldi, valamint nemzetközi projektekre korlátozódik.

Az Altus az EU támogatásaival kapcsolatban soha semmilyen hazai kormányzati megrendelést, megbízást nem vállalt, állami tenderen nem indult – fűzte hozzá Dobrev Klára, aki közölte azt is: a cég működésében Gyurcsány Ferenc személyesen nem vesz részt. Hangsúlyozta egyúttal: a gazdaságfejlesztési operatív program három prioritása alá tartozó források felfüggesztése és az Altus Zrt. Európai Bizottságtól kapott tanácsadói megbízása között semmilyen összefüggés nincs.

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2015. április 20. 16:09
Ahány nap annyi féleképpen magyarázza gyurcsányné, ma Dobrev Klára: Az Altus minden uniós ország tervezési dokumentumait elemzi.Tegnap az uniós pénzek beáramlását felhasználását ellenőrizte....Végül mit csinákl ,,nos gyanum hazudoznak össze vissza csak az igazat elhallgatják. Igaz senki nem mondta hogy kájika igazat mond.
Mindjárt
2015. április 20. 15:23
Ezeknek a képe hányingert okoz
Selamat
2015. április 20. 11:17
Azok a nyugati "demokraták", akiknek egy kommunista tömeggyilkos unokája, valamint annak országot tönkreverő, volt miniszterelnök férje tökéletesen megfelel majd, mint az EU politikusainak ellenőrei, azok csak azt bizonyították be, hogy ha lenne, akkor Hitler unokája is a Honecker nevű férjével ugyanúgy megfelelnek politikai elemzőnek, mint bárki más, akik csak értenek a dolgukhoz, de se egyetlen kivégzőtiszt, se egyetlen országromboló miniszterelnök sem volt a családjukban. Innéttől kezdve elég a Fidesznek emlékeztetni minderre a szavazókat. A jónap majd összehozza vagy a 2/3-ot, vagy ha összeállnak ezek után a Jobbikkal, ami ilyen események tükrében még elfogadható is lehetne, akkor 3/3-ot. A tömeggyilkos unoka meg mehet a francba a szintén tömeggyilkosságra asperáló elqurt férjével együtt.
őshonos
2015. április 20. 11:00
Végig olvastam nagyon sok kommentet.Uraim!Itt döntően nem arról van szó,hogy Gyurcsány milyen hazug,szemét,tolva,mert ez magyar belügy.Az alapvető gond,hogy az Európa Bizottság olyan embernek szavazott bizalmat aki többször hazudott hivatalosan az Eu-nak.Az általuk kozmetikázott mérlegek eredménye az ország ellen 8 éven keresztül folytatott túlzott deficit eljárás.Erről írásbeli bizonyitékok vannak,tehát logikus,hogy Gyurcsányt,Verest,és néhány ebben közreműködő embert az Eu közelében sem szabd engedni,de erről magának az EU-nak kellene gondoskodni!!!!!Ha ilyen "körültekintő,alapos,minden tényt figyelembe vevő"módon dönt a bizottság azt Junckernek holnap azonnal szét kell zavarni!!De előtte megnézném,hogy a többi döntésük milyen kárt okozott????Nem utolsó sorban várnám diplomáciában jártas szakemberek véleményét,mert az én jogérzékem szerint ez kimeríti a belügyekbe való beavatkozás fogalmát is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!