Farkasvakság

2015. november 03. 13:19

A Magyar Rádió tudósítója voltam Pécsett, amikor az első farkas-szökés volt. Halálos áldozattal, sebesültekkel, megtámadott kisgyermekekkel.

2015. november 03. 13:19
Belénessy Csaba

A Magyar Rádió tudósítója voltam Pécsett, amikor az első farkas-szökés volt. Halálos áldozattal, sebesültekkel, megtámadott kisgyermekekkel. Emlékszem a sokkra, a pánikra, és a feszültségre, amíg kóborolt az állat valahol a városban vagy a Mecseken. Meglehetősen hosszú ideig tartott, amíg puskavégre kapták. Azóta tudom, ilyen esetekben biztosra kell menni, és most megtették. Igazuk volt. Ez nem mesefarkas, hanem vadállat. Amúgy Kis Vuk is mesefigura. A valódi rókák kifosztják a tyúkólakat.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2015. november 03. 16:28
Egyébként a nagymama szívinfarktusban halt meg. Most is csúsztat egyet az öreg.
még fokozza
2015. november 03. 15:05
Vén hülye rádiós hírhajhász. Hülye buzi kommunista. Farkashoz értő szakemberek azt állítják az az ügy nem volt tiszta. Nem lett kivizsgálva. Akik éveken át éltek farkasok között állítják nem életszerű. Valamit ott is szabálytalankodtak, ingerelték a farkast amit eltusoltak. Az idióta rádiósok csak hozták a véres hírt semminek nem jártak utána, fogalmik sincs a farkasok viselkedéséről.
GV0917
2015. november 03. 14:34
Az ötvenes évek végén a ma Romániában lévő csanálosi erdőből egy megtermett kan jött át portyázni. Beszabadult a juh-hodályokba is.Apám éjjeli őr volt mikor felriadtak az állatok. Ő a szomszédos épületben volt és főleg a lovak, de a szarvasmarhák is vergődtek, nagyon ijedtek voltak. Mikor kiment, egy "nagy farkaskutyát" látott elmenni. Tíznél több birka torkát harapta el kettőt a belsőségért ki is bontott. A Nyírlugosi ÁG fővadásza lőtte le egy fél év múltán. Sokáig az akkor még a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Állattani Tanszéke előtt állt kitömve. A farkas félelmet gerjeszt. Az ötvenes évek végén az olaszok filmet is forgattak -igen drámai módon adták elő a "A farkas nem jön többé"c. filmjüket. Hol voltak az állatvédők? Ám lehet,hogy a hegyi embereknek volt igaza?
Biomechanoid
2015. november 03. 14:33
"Egyszer csak elnézek oldalra az erdőbe, ott látom a farkast. Mondom a kolléganőnek, ott az állat, azonnal hívja a többieket, náluk volt az altatólövedék, nálam az éles lőfegyver volt. Sajnos nem tudtuk elérni őket, nem is voltak a közelben. Vártunk, vártunk, majd elindultam az állat irányába, próbáltam tesztelni, hogy az altatólövedékkel meg tudjuk-e majd közelíteni a kellő távolságba, de sajnos a farkas 50 méter távolságba engedett közel magához, akkor fenyegető testtartást vett fel, rám morgott, majd elfordult és elindult lefelé az erdőbe. Ez egy déli lejtésű terület a város irányába. Ez volt az a másodperc, amikor úgy döntöttem, hogy sötétedik, az állat elindult, nem enged közel magához, tehát az altatólövedékkel nem fogjuk tudni kilőni, és nem is volt a közelemben a kollégám, akinél az volt. Ezért sajnos ezt a döntést meg kellett hozni. Nem kívánom senkinek ezt az érzést, körülbelül a sírás szélén álltam, amikor megtörtént és az állathoz oda kellett menni. Meg kellett tenni, ez van" Ezt mondta ez a barom. Totál hazugság az egész. Nyilván van olyan szituáció, amikor nincs apelláta, lőni kell. Ez nem volt az. Eleve rádiókapcsolatban kellett lenniük, mert ez kötelező ilyenkor. Vagyis bekeríthették volna az állatot. Én utánajárnék, hogy az igazgató úr nem vadász-e véletlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!