Putyin-szóvivő: nem terrortámadás volt a repülőgép-szerencsétlenség

2016. december 26. 14:36

Megtalálták a Tu-154-es orosz repülőgép törzsét a Fekete-tengerben, jelenti az AP. Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője is megerősítette, terrorcselekmény nem szerepel az orosz hadsereg Fekete-tengerbe zuhant gépének katasztrófáját kiváltó feltételezett okai között. A gép másfél kilométerre a szocsi partoktól zuhant le. 92-en voltak rajta. Túlélőről nincs hír.

2016. december 26. 14:36

 Búvárok megtalálták a Tu-154-es orosz repülőgép törzsét a Fekete-tengerben, jelentette az AP. Közben Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője is megerősítette, terrorcselekmény nem szerepel az orosz hadsereg Fekete-tengerbe zuhant gépének katasztrófáját kiváltó feltételezett okai között.

A hírszerzés is megerősítette: valamilyen idegen tárgy kerülhetett a hajtóműbe. Az orosz hadsereg Tu-154-ese vasárnap a Fekete-tengerbe zuhant, a roncsokat a szocsi partoktól másfél kilométerre találták meg. A gépen 92 személy utazott, 84 utas és 8 fős legénység.

Az utasok között volt a híres Alekszandrov művészegyüttes 64 tagja, valamint kilenc újságíró. 

A mentő munkálatokban mintegy 3500 ember vesz részt, 39 hajó és vízi jármű, továbbá 135 búvárszakértő és hét mélytengeri kutatóhajó. A hatóságok a Földet szondázó műholdak felvételeit is elemzik majd a történtek felderítése érdekében.

Nem találtak túlélőket, tíz holttestet már kiemeltek és azonosításra az orosz fővárosba, Moszkvába szállítottak.

(Index)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2016. december 26. 16:18
A terror cselekmény teljesen bizonyosan kizárható. Ha mégis véletlen egy kósza Igla légvédelmi rakéta lett volna az az idegen tárgy, ami felszálláskor a hajtóműbe került, akkor le kellene bombázniuk vagy Ukrajnát, vagy Szaúdi Arábiát, esetleg egyből a Fehér Házat, hogy kinyírják a terrorista támogatókat. Persze nem. Inkább az emberi hiba, vagy a rossz üzemanyag lesz a valószínű.
Gregorius
2016. december 26. 15:29
A gép Moszkvából indult és Szocsiban csak tankolni állt meg. Ez egy háromhajtóműves, biztonságosnak tartott gép, ami csak azért nem repül Európában, mert túl zajos. Egyáltalában nem zárható ki az, hogy gyengébb minőségű vagy szennyezett üzemanyagot kapott, de a fekete dobozok majd elmondják. Sekélyebb vízben van a roncs remélem megtalálják őket.
blackened
2016. december 26. 15:13
Hazudoznak össze-vissza,tuti hogy tudják a valódi okot.
Fahrenheit 451
2016. december 26. 14:44
máshol azt írják, hogy rossz minőségű üzemanyag miatt állt le a hajtómű..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!