Lengyelországba utazik az amerikai alelnök

2022. március 09. 13:08

A találkozó fő témája az Ukrajnának szánt MiG-29-esek ügye lesz.

2022. március 09. 13:08
null

Kamala Harris amerikai alelnök a héten Lengyelországba látogat, ahol megvitatja a szovjet korszakból származó repülőgépek Ukrajnába szállításának kényes kérdését – közölték magas rangú tisztviselők a CNN-nel.

Harris látogatása bonyolulttá vált, mivel Lengyelország meglepetésszerű nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentette, hogy átadja MiG–29-es vadászrepülőgépeit az Egyesült Államoknak, ahelyett, hogy közvetlenül Ukrajnának adná őket.

„Nagyon sok ötlet van az asztalon. Ahogy a Pentagon nyilatkozatából is kiderült, véleményünk szerint ez nem tartható, de szeretnénk és minden szövetségest bátorítunk, hogy terjesszen elő ötleteket. És hogy továbbra is nagyon szoros kapcsolatban maradjunk  minden lehetséges fórumon” – mondta egy vezető tisztviselő.

A tisztviselő továbbá elmondta, hogy

Harris a lengyel miniszterelnökkel és elnökkel fog tárgyalni a kérdésről csütörtökön Varsóban.

 

Nyitókép: Elijah Nouvelage / AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2022. március 10. 10:52
csalodtam a lengyel kormányban. az orosz fobiájuk miatt képtelenek fölfogni a háboru következményeit amit nyilatkozataikkal és háborus uszitásaikkal/fegyverek szállitásával/ okoznak. a v4 pedig már csak egy vicc
Galerida
2022. március 09. 16:04
A szerencsétlen lengyelek indokolatlan hősködését már Hitler ellen is kihasználták, aztán a bujtogatók ott hagyták őket a sz.rban! Ezek még saját kárukon sem képesek okulni! Legalább az jutna eszükbe, hogy 45 ben sem vonulhattak fel a győzelmi parádén, a franciák viszont igen... Most sem fognak....de mi megint befogadjuk a menekültjeiket...
MaBaker
2022. március 09. 14:54
Már csak ez a szopadék kurva Harris hiányzott a buliból. Az USA déli határhelyzetét is milyen jól megoldotta. Ja nem... De ahhoz mocskosul ért, hogy kinek kell széttennie a lábát, hogy pozícióba kerüljön.
olajfa1
2022. március 09. 14:53
Mondjuk... ez az "ajándékozás" jó ötlet!... DE AZ USA-nak KOMOLY ESŐSÍTÉST KELL ADNIA Lengyelország MEGVÉDELMEZÉSE CÉLJÁBÓL!!!! és nem szak szavakban mint az Ukránoknak adott amikor leszerelték az Ukrán atomarzenált... és azt átvitték Oroszországba!!!!!! Az Elnökasszonynak nem Lengyelországba kellene mennie, hanem a csapatait kellene Kievbe küldeni! mert amikor Ukrajna lemondott az atom arzenáljáról akkor az USA is aláírta azt az egyezményt amiben garantálták Ukrajna határainak sérthetetlenségét!!!... és hogy KÖZÖSEN! AZ ALÁÍRÓK! -köztük az USA is- FEGYVERREL IS MEGVÉDI A FÜGGETLEN UKRAJNA HATÁRAIT ÉS TERÜLETÉT!!!!! Ezért az elnökasszony elösször ez intézze el!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!