Büntetni kezdik az elhagyott e-rollereket és közbringákat

2022. április 27. 17:24

Az eszközök kijelölt területen kívüli elhelyezése miatt közigazgatási szankció lesz alkalmazható.

2022. április 27. 17:24
null

Bírságot szabhatnak ki nyártól Budapest több belső kerületében a nem kijelölt helyeken leparkolt mikromobilitási eszközök, így a kölcsönzött kerékpárok, elektromos rollerek után – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett előterjesztést 27 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

A szabályozás lényege, hogy – először a belső kerületekben – mikromobilitási pontokat hoznak létre, és csak azokon lehet felvenni, leadni az eszközöket. A mikromobilitási szolgáltatók díjat fizetnek az eszközök tárolásáért, az eszközök kijelölt területen kívüli elhelyezése miatt pedig közigazgatási szankció lesz alkalmazható velük szemben – írja a 24.hu.

Fotó: MTI

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2022. április 28. 14:00
És ha valaki trollkodik, és minden este kidobálja a felfestett keretből az össze "mikromoblilitási eszközt", akkor majd a szolgáltatókat szétbüntetik? Beláthatatlan lehetőségek. Ja nem. Mert arról lesz szó, hogy a szolgáltatók fizetnek, mint a katonatiszt, a várható bírság felét odatolják. Harácsony ha csinál valamit, csak azért csinálja, hogy pénzhez jusson a Párt.
luxusbatar
2022. április 28. 07:18
Én győri vagyok és itt is kezdenek elszaporodni ezek az elektromos rollerek. Mennek tökön-paszulyon keresztül. Járda, út, bicikliút, ahogy sikerül. Valamelyik simán gurul 40-el, sokszor bukósisak sincs a delikvensen. Irányjelzés nuku, szerintem KRESZ ismeret se nagyon. Kibebaxottul idegesítőek. Én betiltanám őket, mert közúton életveszélyesek. Ha drónt csak engedéllyel reptethetek, akkor ezeket az önejelölt öngyilkosokat nem lehetne valamilyen vizsgához kötni?
iimre
2022. április 28. 01:34
"Szabályozva van, segédmotoros kerékpár." Úgy tudom, nem egyértelmű a dolog: https://alapjarat.hu/aktualis/ujabb-fejezetehez-erkezett-az-elektromos-roller-mizeria /ujabb-fejezetehez-erkezett-az-elektromos-roller-mizeria
ousiv
2022. április 28. 00:27
A nagyvárosi kutyatartással is kezdeni kéne vmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!