Die Welt: A magyar ügyészséget Orbán csatlósai irányítják

2022. július 21. 20:27

A német lap szerint a Fidesz vezetőségéből származó személyek ellen soha nem emelnek vádat.

2022. július 21. 20:27
null

A korrupció gyanúja miatt befagyasztott uniós támogatás körüli vitában Magyarország most az EU Bizottság követeléseit akarja teljesíteni – olvasható a Die Welt nyomtatott formában megjelent cikkében. 

Az szerző beszámol arról, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter két törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyek

célja a korrupció elleni hatékonyabb küzdelem és a jogalkotás átláthatóbbá tétele.

A Bizottság úgy látja, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali nacionalista kormánya jelentős kockázatot jelent a pénzeszközökkel való visszaélésre” – fogalmaznak az írásban.

„Orbán csatlósai”

Majd hozzáteszik: „Mivel az ügyészséget Orbán csatlósai irányítják, a korrupciós ügyekben szinte soha nem emelnek vádat Orbán környezetéből vagy a Fidesz vezetőségéből származó személyek ellen. A két törvénytervezet célja most az, hogy eloszlassa a Bizottság aggályait”. A cikkben kifejtik, hogy „a második tervezet előírja, hogy

 Végezetül pedig hozzáteszik: „jelenleg gyakran előfordul, hogy a fontos törvényeket sürgősségi eljárásokban 24 órán belül átverik a parlamenten”.

Nyitófotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2022. július 23. 07:59
A német ügyészség közvetlenül alá van rendelve a német kormánynak, aki utasítási hatalommal rendelkezik felette. Ez ellentmond a hatalmi ágak függetlenségének, tehát már csak ez alapján is eléggé aggályos a német demokrácia helyzete. Nem írnak elegen itthon arról, ami ott folyik. Az egyetlen demokratikus értékeket képviselő német jobboldali pártot lenácizzák és kirekesztik mindenhol, a saját szabályaikat folyamatosan megszegve. A magyar sajtó, ha akarná, egy csettintéssel mozgásba hozhatná azt a szeméthegyet amit a német "demokrácia" saját maga fölé épített. Itt az idő, beszéljünk a német közállapotokról! A többség, úgy tűnik, nincs tisztában vele, micsoda pöcegödör ez a Németország.
zakar zoltán béla
2022. július 22. 11:51
Ulfkotte
Töki
2022. július 22. 06:34
Ez orbitális faszság! Én tudok legalább 20-30-ról, és ezek csak a "nagyobb kaliberűek"! Úgyhogy hagyjuk ezt a hátországi nyilas dumát!
Tuttimutti
2022. július 22. 05:59
Még szerencse, hogy nem a Soros csatlósai, mint a német ügyészséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!