A dugódíj igenis népszerű!

2022. július 05. 16:41

A parkolás drágulása, vagy a dugódíj bevezetése klímavédelmi célokat is szolgál.

2022. július 05. 16:41
null
Kanász-Nagy Máté

„De a városok felszabadulása és bezöldülése mellett, az autósok is jól járhatnak. Ha a dugódíj bevezetése után csökken, majd megszűnik a dugó, akkor nem kell a forgalomban állva időt, energiát, benzint pazarolni. Ez anyagilag pozitív hatással járhat, az autósoknak is megéri.

Mindazonáltal szembe kell azzal nézni, hogy a fővárost, a városainkat nem az autós túlhasználatra tervezték. Nem fér el ennyi autó, tetszik vagy sem, korlátozni kell a forgalmat. A fővárosban élők közel kétharmada egyébként nem is autóval közlekedik! De vegyük észre, valójában olyan dolgot korlátozunk, amely minket korlátoz, a dugó miatt élhetetlen körülményeket.

A dugódíj párban jár az LMP másik javaslatával, ami a német mintájú klímabérlet bevezetése. Tegyük sokkal olcsóbbá a közösségi közlekedést, hogy mindenkinek megérje váltani. Mindenkit arra bíztatok, hogy használja minél ritkábban az autót, váltson buszra, villamosra, metróra, vonatra, vagy ha teheti, kerékpárra. Az autóhasználat csak ritkán elkerülhetetlen, mindig van alternatíva!”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. július 07. 14:15
te buzi faszomjankó lmp zöldagyú szerencsétlen hülye!....elhiszem hogy jó lenne ha Budapest levegője jobb lenne...de ez most még kivitelezhetetlen!......ebben as helyzetben...inkább szüntessétek meg a dugókat bazdmeg!..azzal is csökkentenétek a káros kibocsájtást!
airwolf
2022. július 07. 12:39
BEZÖLDÜL A VÁROS= MÉHLEGELŐ, ALLERGIA KOSZ MOCSOK MINDENÜTT. ERRE MÉG ITT VAGY TE IS. ÚGY KELL NEKÜNK, HA ILYEN HÜLYÉK VAGYUNK, HOGY MEGVÁLASZTOTTUNK BENNETEKET. EGY DOLGOT NEM KELLENE ELFELEJTENETEK: A KÉPVISELŐSÉG SZOLGÁLAT!!!!!!!! LÉNYEG: NEM MI SZOLGÁLUNK NEKTEK HANEM TI NEKÜNK A VÁLASZTÓKNAK.
János F
2022. július 07. 12:22
kanásznak a disznó hátsójánál van a helye .
Gáspár
2022. július 07. 03:08
Élet, élet kanász élet ez aztán az élet, ha meg unom magamat, magam is úgy élek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!