MÁV: Csak a legszükségesebb esetben vonatozzon a hétvégén!

2022. július 22. 12:41

Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek – közölte a Mávinform pénteken.

2022. július 22. 12:41
null

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben „káros anyagfeszültség” keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet. Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek – közölte a vasúttársaság. Hozzátették: egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani.

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak,

és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.

Kitértek arra is, hogy a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet – írták.

(MTI)

Nyitókép: MÁV Facebook-oldal. Illusztráció.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. július 23. 08:02
Ha nem kell, ne vonatozgassunk! Első blikkre felkaptam a fejem, ki vonatozgat, csak úgy. Aztán tükörbe néztem. Mikor elkezdtek futni az emeletes vonatok, gondoltam, nekem ingyen van, leszaladok egy ilyennel Szolnokra, megnézem belül is a vonatot, meg a régi középiskolámat, egy kis nosztalgiával. Aztán kiderült, hogy csak Ceglédig megy, és bejött a Covid. Úgyhogy hallgatok a tanácsra, maradj otthon!
Magyarok Pásztora
2022. július 22. 15:49
Szemét parazita máv, sosem tartják be a menetrendet. Lófaszt nekik nem béremelést. Tegnap is mi volt a kökin...
Akitlosz
2022. július 22. 14:52
Ez van, amíg ezt az elavult XIX. századi technológiát használják. A mágnesvasutat nem zavarja a hőtágulás.
kizökkentidő
2022. július 22. 13:47
Aki teheti ne utazzon vonattal, aki meg nem teheti, így járt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!