Wizz Air-vezér: Nem tűnnek el az olcsó repülőjegyek

2022. október 13. 07:36

Váradi József szerint mostanra gyakorlatilag megszűntek a járattörlések, a késések is mérséklődtek, de kérdésre válaszolva arra is kitért, nincs személyes felelőssége a Malév összeomlásában.

2022. október 13. 07:36
null

Töretlen a vágy az utazás iránt, amely a jövőben sem lesz luxus, az olcsó légiközlekedés korszaka nem ért véget – nyilatkozta az Indexnek adott interjúban Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Így hat a háború a repülőjegyek árára

Az interjúból kiderült: az orosz-ukrán háború stresszfaktor az iparág számára, de a nehezített gazdasági pálya valamelyest még kedvez is a diszkont légitársaságnak, mivel az utasok a kedvezőbb árú viteldíjak felé fordulnak. Az olcsó repülőjegyekkel kapcsolatos kérdésre válaszolva Váradi József például leszögezte: „semmiképpen sem vonnám le azt a következtetést, hogy véget ért az olcsó légi közlekedés korszaka, még időszakosan sem.”

a jelenlegi nehezített pályán is versenyképesek vagyunk – nemcsak más légi társaságokhoz mérten, hanem talán már egyéb közlekedési módokhoz képest is. A jövőben nem hiszem, hogy luxus lesz az utazás, és azt sem gondolom, hogy alapvetően a diszkont légitársaságok szerepe meg fog változni” – húzta alá.

Az otthagyott utasokról szólva

Arra felvetésre, hogy az európai repülőtereken jelentősek voltak a fennakadások, és a Wizz Air is több helyen hagyott ott utasokat, Váradi József elmondta: „Európában júliustól szeptemberig a járatok 6,5 százalékát törölték,

Mostanra tértünk vissza a korábbi sztenderdjeinkhez, gyakorlatilag megszűntek a járattörlések, a késések is mérséklődtek”.

Mint fogalmazott: „nagyon nehéz nyarat tudhatunk magunk mögött, azonban azt megjegyezném, hogy a problémáink nem a légiutas-kísérők és pilóták hiányából fakadt, hanem a külső környezet kihívásai görgettek elénk akadályokat. Ennek kiküszöbölése érdekében tettünk lépéseket” – húzta alá.

„Nincs személyes felelősségem a Malév összeomlásában”

Arra a kérdésre, hogy mit üzen azoknak, akik szerint személyes felelőssége van a Malév összeomlásában, Váradi József úgy fogalmazott: „Ez hülyeség. Nincs személyes felelősségem. Mostanra tény, hogy a Wizz Air Magyarország nemzeti légitársasága, ezért fontos számunkra, hogy a magyar fogyasztói igényeket maximálisan kielégítsük” – húzta alá.

A Váradi Józseffel készült interjúját teljes egészében ide kattintva olvashatja!

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 22. 10:11
Az túlzás, hogy ne lett volna benne felelőssége, de az is kimondható, hogy nem csak rombolt, hanem egy sokkal komolyabb és jobban működő dolgot hozott létre helyette. A MALÉV-nek a bezáráskor volt 23 repülője, egy rettenetesen drága struktúrája és kb zéró esélye, hogy valaha is nyereséges legyen az elkövetkező évek gazdasági turbulenciáit is beleszámítva. A Wizznek jelenleg 169 gépe van és 379(!) aktív rendelésük, amivel már nem reginális hanem bőven kontinentális játékosok. A MALÉV hagyatékból kétségtelenül jól jött nekik a sok bitaterális repülési jog, ami a Magyar Állam és keleti országok között köttetett régebben, cserébe a cég magyar cégként üzemel és a gépei is magyar lajstrommal repülnek. Itt végre sikerült egy veszteséges szent tehenet egy nyereségesre cserélni. Magyarország ezen nem veszített.
Dr. Greta Grünberg
2022. október 13. 15:27
Az egész klímagyilkos repülésbűnözésnek el kell tűnnie.
fulgencio
2022. október 13. 11:36
18 évig dolgoztam Ferihegyen, megéltem a MALÉV összeomlását, Váradit egy igazi táskahordozó csicskaként tartották számon mielőtt valakik támogatásával nagyban kezdett játszani, ezt egyébként jól csinálta. Elég bátor kijelentés így részéről, hogy személyes felelőssége nincs ugyanis aktívan részt vett a MALÉV-et "tiltott állami támogatás" miatt támadó csoportok akcióiban, hogy saját és a mögötte álló érdekkörök szekerét tolja. Patkányjellem, miért nem vállalja be nyíltan, hogy az ő sikeres felemelkedésének egy fontos mérföldköve volt a MALÉV eltüntetése.
mekgajver
2022. október 13. 08:58
Semmi gond nincs se a Wizzair-el, se a Ryanair-el, sajnos sok embernek a légiközlekedés egyenlő az űrutazással és a sajtó remek kattintás számot tud produkálni a hisztérikus cikkekkel. Erre rátesz egy lapáttal a szabályokat kijatszani szándékozó kisszámú utas, aki amikor lebukik, a végtelen frusztrációjában mocskolódik. Tisztelet a kivételnek. A légitársaságokat is emberek üzemeltetik és becsúszhatnak hibák. Aki ezzel nem tud együttélni, az maradjon otthon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!