Öt legjobb karácsonyi családi film, amit ne hagyjon ki

2022. december 24. 17:15

Szavazzon! Ön szerint melyik a legjobb karácsonyi film!

2022. december 24. 17:15
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Az ünnep alkalmából összeszedtünk olvasóinknak ötöt a legjobb karácsonyi filmekből. A kedvencünket hagytuk a végére. Mutatjuk a Mandiner öt legjobb karácsonyi filmes válogatását.

5. A fiú, akit Karácsonynak hívnak (2021)

A „Fiú, akit Karácsonynak” hívnak egy kedves, megható történet (nem Budapest jelenlegi főpolgármesteréről, hanem) arról, honnan ered a Mikulás legendája. A filmből kiderül, volt-e kisfiú a Mikulás? Kik azok a manók, de még az is, hogy mióta repülnek a szarvasok! A történet kellemes szórakozást nyújthat a család minden tagjának.

A „Fiú, akit Karácsonynak” hívnak cikkünk írásakor elérhető a Netflixen!

Mutatunk egy kis ízelítőt a filmből:

4. A Grincs (2000)

Ha a karácsonynak lehet antihőse, az mindenképpen a Grincs, akinek története igazi klasszikus karácsonyi sztorivá vált Jim Carrey feledhetetlen alakításának is köszönhetően. Komikus, ugyanakkor megható kis történet a karácsony legfontosabb üzenetéről, és a legnagyobb ajándékról, ami pénzen sosem lesz megvásárolható.

A „Grincs” cikkünk írásakor elérhető a Netflixen!

Mutatunk egy kis ízelítőt a filmből:

3. Karácsonyi krónikák (2018)

Ön hisz a Mikulásban? A „Karácsonyi krónikák” története ennek lehetőségeit járja körül. Kurt Russel főszereplésével bemutatva egy olyan Mikulást, amilyennek vélhetően mindannyian képzeljük a piros szerkós ajándékhozót: egy nem giccses, de hatalmas szívű, belevaló Mikinek, akinek talán le kellene szoknia a sütiről, de megváltoznia sohasem szabad igazán. Egy igazi, karácsonyi film hitről, és őszinte szeretetről.

A „Karácsonyi krónikák” cikkünk írásakor elérhető a Netflixen!

A film angol nyelvű előzetesét az alábbiakban tekintheti meg:

2. Igazából szerelem (2003)

Az „Igazából szerelem” története 5 héttel karácsony előtt indul, hogy hétről hétre mutassa be a szereplők életét az ünnepekig. A film mozgatórugója a szerelem, amely „megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem” – írja történetről a Port.hu. Egy igazi romantikus, fergeteges film szentestére.

Mutatunk egy kis ízelítőt a filmből:

1. Reszkessetek betörők (1990)

Vélhetően olvasóink is egyetérthetnek az elhíresült szlogennel, hogy „nincs karácsony Kevin nélkül!” És erre a reptéri kocsiról lemaradt, ám az otthonát mégis hősiesen védelmező vásott kölyök igencsak rá is szolgált. A talán sokakat megosztó, ám alighanem örök klasszikus film ezért is kaphatta meg a Mandinertől is az első helyezést. Vagyis hajrá, Kevin! A betörők reszkessenek! Mi pedig bírjuk ki, hogy az ünnepek alatt sem mondjuk a pizzásnak, hogy „tartsd meg az aprót, te mocskos állat!”

Ízelítőként álljon itt az említett pizzás jelenet a filmből:

Kíváncsiak vagyunk a véleményére!

Ön szerint melyik a legjobb karácsonyi film a fentiek közül?

Válasszon egyet az alábbi válaszlehetőségek közül, és a „Vote” gombra kattintva küldje be véleményét!

Ha esetleg egy másik filmet tart a legjobbnak, utolsó válaszlehetőségként megadhatja kedvenc filmje címét, ha más még nem tette meg!

Miután leadta voksát a „Show results” gombra kattintva nézheti meg a szavazás állását.

Nyitóképünk csupán illusztráció. Fotó: Jill Wellington képe a Pixabay -en.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2022. december 25. 10:18
Karácsonyi vakáció Fegyverszünet karácsonyra Karácsonyi ének (1984)
DINO54
2022. december 25. 10:02
Az öt legnagyobb lófasz amit bekaphattok...
Dzsekvols
2022. december 24. 21:09
Megjegyzem: a Die hard a harmadik eddig, csaképp több címváltozatban. Amúgy hibáztam: egy szavazatot kapott, de szerintem a legjobb tényleg az Ötödik pecsét - csak ne Karácsonykor nézzük meg!
Marula
2022. december 24. 20:56
Spartacus. A régi film. Meg a Gibson-féle Jézus megkísértése. Csak 2 példa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!