Orosz nagykövet: Nincs ok arra, hogy Bécset a tárgyalások közvetítőjének tekintsük

2023. február 07. 11:32

„A határozott oroszellenes nyilatkozatok és diplomatáink közelmúltbeli alaptalan kiutasítása újabb bizonyíték erre” – fogalmazott Oroszország ausztriai nagykövete.

2023. február 07. 11:32
null

Nincs ok arra, hogy Bécset esetleges közvetítőnek vagy az orosz-ukrán tárgyalások potenciális platformjának tekintsük – nyilatkozta Dmitrij Ljubinszkij, Oroszország ausztriai nagykövete a TASZSZ információi szerint.

A nagykövet szerint Bécs nem lenne alkalmas helyszín az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokhoz, mert meglátása szerint „az osztrák szuverenitás egyre inkább elmosódik”.

mind a kijevi rezsimnek nyújtott segélyekben, mind pedig a hatóságok nyilvános nyilatkozataiban, amelyek Kijev feltétel nélküli támogatásáról szólnak. Alexander Van der Bellen köztársasági elnök a közelmúltban tett ukrajnai látogatása során hangsúlyozta, hogy Ausztria egyáltalán nem semleges »politikai téren«” – miközben nem szállít fegyvert Ukrajnának, és nem rendelkezik a szükséges fegyverekkel, másokat ebben semmiképpen sem akadályoz meg.

A két ország között rosszabb lett a viszony

A diplomata kiemelte, hogy Ausztria „a saját oldalát választotta”. „A határozott oroszellenes nyilatkozatok és diplomatáink közelmúltbeli alaptalan kiutasítása újabb bizonyíték erre. Bécs szándékosan folytatja a hidak felégetését és egykor konstruktív kapcsolataink lerombolását, miközben gyakorlatilag nem törődik a következményekkel” – zárta gondolatait.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Andrew Michael / Robert Harding Heritage / robertharding via AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2023. február 07. 14:51
Megint a kontraszt. Ezt a szöveget értem. Világos, racionális, tényszerű. (Sajnos.) A nyugati féktelen, irracionális háborús őrjöngést... na azt nehéz értelmezni.
pollip
2023. február 07. 14:22
Az osztrákoknak egy tanulságos történet: Hozzáértők ( TasteAtlas) a világ legjobb száz sütijét keresték. Volt bátorságuk első helyre tenni az orosz medovikot! Ehhez a normalitáshoz manapság hatalmas bátorság kell!
Akitlosz
2023. február 07. 13:35
Az EU tag Bécs semlegessége nem igazi. A NATO tag Magyarországé meg pláne nem az. El vannak ezek az országok köteleződve a "Nyugat nemzetközi közösség" bandához, buzulás és bogárevés, fehér ember kipusztítás, muzulmán terroristák betelepítése stb. értékrendhez.
roughneck
2023. február 07. 13:33
Helyes!!! Elkuldeni oket a faszba, ahova valok, az osszes kocsog vezetojukkel egyutt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!