Kiszelly Zoltán: Bidenék most már „felülről” akarnak beavatkozni a magyar politikába

2023. február 13. 14:22

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint Samantha Power USAID-jének a dollármillióival a „globalista propagandát” és a nyomásgyakorló szervezeteket akarják megtolni.

2023. február 13. 14:22
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Samantha Power, az USA Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) a vezetője a minap Budapestre látogatott. Mi lehetett a valódi célja?

Ebből nem is csinált titkot: az amerikai kormány 200 millió dolláros programot indít a kelet-közép európai térségben, amely a demokráciaexportot szolgálja, s ennek a projektnek a felvezetéseként, részeként jött el Magyarországra.

Az USAID Magyarországon már jó néhány éve befejezte a tevékenységét. Ön szerint mi indokolja, hogy újrakezdik?

A térség uniós csatlakozása után számos nemzetközi szervezet döntött úgy, hogy kivonul innen. Úgy vélték, már nincs szükség a munkájukra. Viszont Közép-Kelet-Európában az elmúlt időszakban olyan patrióta kormányok alakultak – korábban Szlovákiában, majd Lengyelországban, illetve Magyarországon –,

amelyek alternatívát kínálnak a globalista mainstreamhez képest.

Amikor Donald Trump volt az amerikai elnök – ezért is támogatta őt Orbán Viktor a 2016-os tusványosi beszédében –, akkor az USA nem avatkozott be a térségünkben, sőt, Mike Pompeo akkori külügyminiszternek sikerült megtorpedóznia egy dedikáltan hazánknak szánt 200 ezer dolláros támogatást, amelyet a vidéki propagandahálózat felépítésére szántak. Most viszont ennek az összegnek a ezerszeresét fordítják a régiónkra. A globalisták – Joe Bidennel az élükön – tehát ismét megpróbálkoznak a demokráciaexporttal.

Mindennek milyen hatása lehet a magyarországi és a regionális belpolitikára?

Lengyelországban októberben választások lesznek, és az Action for Democracy  (AfD) – amelytől tavaly érkeztek a pénzek a magyar baloldalhoz, de szerepük volt Törökországban, Brazíliában, Olaszországban – a Visztula partján is be akar avatkozni. Az AfD a guruló dollárokkal „alulról” akarta befolyásolni hazánk belpolitikáját – egyébként eredménytelenül –, Bidenék most pedig „felülről” szeretnének beavatkozni, hiszen a USAID hivatalosan úgy jelenhet meg nálunk mint az amerikai külügyminisztérium „iránymutatása” mellett működő kormányzati szervezet. Power ki is jelentette,

a balliberális médiát, a civil társadalmat, tehát a globalista propagandát, valamint a globalista nyomásgyakorló szervezeteket

akarják megtolni. A tengeren túlon tehát tisztában vannak vele, hogy a Fidesz negyedik kétharmada után látványosan alá kell nyúlni a hazai ellenzéknek és sajtónak, hogy hatékonyabban működjenek.

Ön szerint kihez jut pénz konkrétan?

Jól leosztott szerepek vannak. A korrupcióellenes harc a Transparency International Magyarországra tartozik, a homoszexuális kisebbség érdekeit a TASZ képviseli, a médiában pedig jó példa a Telex, amely papíron újságíróképzésre kap pénzt. Idézhetnénk Orbán Viktort, aki tavaly áprilisban azt mondta, a magyar ellenzék támogatása Soros György legrosszabb befektetése volt, most pedig úgy látom, ez Joe Bidenék legrosszabb befektetése lesz. Látjuk a DK-s jelölt esetét, akihez a hírek szerint nyolcmillió forint jutott, míg mások a saját pénzükből mentek „le vidékre” szavazatot számolni. A friss guruló dollárok hírére szerintem sokkal kevesebb lesz a „hasznos idióta”, aki ingyen kampányol, ráadásul egy népszerűtlen – mert háborús – politikai terméket kéne árulniuk.

Közelednek a jövő évi európai uniós választások, Magyarországon pedig ezzel egyidőben önkormányzati voksolás is lesz. Ez az amerikai program érezhető befolyással lehet a jövő tavaszi eredményekre? 

Ha a 200 millió dollárnak csupán a tizede jut el hazánkba, az is sok pénz, így egy következménye biztosan lesz a globalisták akciójának, nagyobb lesz a kampányzaj. Azt viszont nem hinném, hogy a választási eredményekre nagy hatással lesz mindez.

A magyar társadalom többsége ugyanis nem vevő arra a háborús, szankciós, továbbá genderpropagandára, amelyet Joe Bidenék képviselnek.

A jövő évi választások előtt hasonló lesz a helyzet, mint a tavalyi kampányban, amikor az amerikai kampánytanácsadók – nem ismerve a magyar néplelket – azt javasolták a balliberális ellenzéknek, hogy a „Putyin vagy Európa?” szlogenszerű kérdés szerepeljen a plakátjaikon (egyébként ugyanezzel próbálkoztak 2022-ben Olaszországban is). Nekünk azonban ez nagyon rosszul feltett kérdés, hiszen mi a Nyugat része vagyunk, tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak, a magyarok döntő többsége – a Századvég mérései szerint 80-85 százaléka – háború helyett békét szeretne. De nem kritikátlanul vagyunk tagjai ezeknek a szervezeteknek, mi ugyanis erős nemzetállamokra épülő, partneri alapú szövetségben vagyunk érdekeltek, a globalisták ezzel szemben csak a saját értékrendjük mindenhatóságában hisznek, hogy Ursula von der Leyennek továbbra is elég legyen egyetlen sms-t küldeni a Pfizer vezetőjének, hogy 450 millió ember megkapja a vakcinát, s ne kelljen erről 27 országgal egyeztetni.

Tehát kidobott pénz lesz az amerikaiaké?

Azt nem mondanám. Itt költik el, így legalább kicsit felpörgetik a magyar gazdaságot és az ÁFA megy egyenesen a költségvetésbe.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. február 15. 08:59
Palmer óta beavatkoznak. Amig engedik a szavazást, nincs mitől tartani. Ha úgy látják, hogy az "európai értékek" veszélybe kerűltek, jönnek a fiuk a csillagos -nem vörös, fehér- tankokkal. A szabadság védelmében és nem a kazárok pénze miatt.
Józsi6
2023. február 13. 19:07
Ezt olvassátok! Gonzalo Lira: "készítik elő Orbán Viktor megbuktatásának mechanizmusait, hamarosan zavargások lesznek Budapesten" https://www.vadhajtasok.hu/2023/02/13/gonzalo-lira-keszitik-elo-orban-viktor-megbuktatasanak-mechanizmusait-hamarosan-zavargasok-lesznek-budapesten
szürkeSzarvas
2023. február 13. 18:51
EZEKTŐL csak az usai deep state zsidóbanda polgárháborus felszámolásával szabadulhat a Föld.
fogas paduc
2023. február 13. 18:05
Lassacskán mindenki előtt nyilvánvalóvá válik,hogy az usa egy terrorista állam. Aki ezzel nem ért egyet, indokolja meg. - A nagy hadsereg nem érv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!