Több mint háromszáz holttestet találtak egy kenyai szekta tömegsírjaiban

2023. június 14. 06:39

Sajtóértesülések szerint több holttestnek eltávolították a szerveit, és eltemették azokat is, akik még lélegeztek.

2023. június 14. 06:39
null

A hvg.hu arról ír, hogy a talált tömegsírok tervezett feltárásával tovább emelkedik a tagjait halálra éheztető kenyai szekta halálos áldozatainak száma – ezt a hatóságok közölték, akik szerint a halottak már több mint háromszázan vannak. Még 613 embert tartanak nyilván eltűntként a térségben.

Mint kiderült, a Good News International Church nevű szervezet vezetőjét, Paul Nthenge Mackenzie-t már április 14-én letartóztatták gyerekek elrablásának gyanújával, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Hozzátették:

a taxisofőrből lett szektavezér április 15-re jövendölte a világvégét: arra vette rá híveit, éheztessék magukat halálra, s így üdvözülhetnek.

A szekta egyik volt hitszónoka arról számolt be, hogy először a gyerekeket éheztették halálra, majd a nők és férfiak következtek. A fiatalokat étlen-szomjan kunyhókban tartották öt-öt napig, majd „pokrócokba csavarták és eltemették még azokat is, akik még lélegeztek”.

Mivel több holttestnek eltávolították a szerveit, azt feltételezik, hogy a gyanúsítottak szervkereskedelemmel is foglalkoztak. A szektavezért terrorizmussal vádolják, de a belügyminiszter szerint népirtással kapcsolatos bűncselekmények miatt is indíthatnak ellene büntetőeljárást.

Nyitókép: SIMON MAINA / AFP/Világgazdaság

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2023. június 14. 11:21
és? értéktelenek, mint a ruszki támadó bűnözők
pepita
2023. június 14. 10:56
Európában várjuk sok szeretettel ezeket a szegény üldözötteket!!
zrx8
2023. június 14. 09:28
"taxisofőrből lett szektavezér" honnan olyan ismerős ez nekem ?
occam borotvája 5
2023. június 14. 08:01
Kihozhatod a niggert Afrikából, de Afrikát a niggerből soha. Chemtrailt a szaporodásuk ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!