La Repubblica: Magyarország, a nacionalista-konzervatív Disneyland

2023. június 05. 16:40

A szerző szerint Magyarországon 16 éves lányokat akarnak börtönbe zárni „genderpropaganda" miatt.

2023. június 05. 16:40
null

A La Repubblica print cikket közölt a magyar és lengyel szuverén kormányokról. Az újságíró beszámolt arról, hogy összegyűjtötte Orbán Viktor ellenfeleinek vallomásait, akik úgy gondolják, hogy nem nyerhetik meg többé a választásokat Magyarországon, mert a televízióban vagy rádióban, az újságokban vagy az interneten, az egyetemeken vagy a közintézményekben szó szerint eltűntek az ellenzéki terekkel együtt,

elnyelte őket az „egypárti" kormány.

A szerző beszélt egy magyar nővel, akinek 16 éves lányát megállította egy rendőr, aki börtönbe akarta zárni „genderpropaganda" miatt: a lány hátizsákján a szivárvány szimbólum volt. A szerző történeteit az elmúlt nyolc év során gyűjtötte össze. A magyarországi és lengyelországi utazásai során látta, hogy a demokrácia elhalványul. Programszerű erózió, amely puccsok, épületek elleni támadások vagy véres elnyomások nélkül ment végbe – írta.

Nacionalista-konzervatív Disneyland

Jan Werner Müller azt állítja, hogy Magyarország

ahol a férfiak még mindig férfiak, a nők pedig nők". Orbán tisztelői, mint Donald Trump, de Salvini és Meloni is, akik a „Nyugat igazi vezéreként" vagy a liberalizmus elleni lázadás bajnokaként ünneplik, csak egy dolgot mutatnak be: „bármi áron képesek arra, hogy hogy illiberális álmaikat valóra váltsák, még a tekintélyelvűség és a kleptokrácia elfogadásával is."

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburg
2023. június 06. 12:30
Az országnak az tenne jót ha Orbán visszavonulna Felcsútra. Helyette egy Fideszes új miniszterelnök jönne ,rugalmasabb és ésszerűbb politikával. Rendezné a kapcsolatot az eu val, USA val és a v4 el. Jelenleg rohanunk a katasztrófa felé, az ellenzék katasztrofális Orbán már nem kívánatos sehol.
Akitlosz
2023. június 05. 21:37
Vörös propaganda. Úgy beszélnek a nekik nem tetsző elvekről, nézetekről, mintha azok rossz dolgok lennének. Pedig éppen a bolsevista nézetek a rossz dolgok.
Agricola
2023. június 05. 19:22
Jan Werner Müller a kleptokrácia elfogadásáról hazudozik alaptalanul és gátlástalanul, megítélése korántsem azonos az objektív tényekkel, értékelése ugyanúgy működik, mint az állatvásári kupecé, aki akármit állíthat és ha akarja az ellenkezőjét is állíthatja (ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes). Objektív mutató az áfacsalás mértéke. Az állam által be nem szedett, azaz hiányzó áfa összege jellemzi ezt. Az Európai Bizottság áfarésről szóló legújabb jelentése szerint 2020-ban Magyarországon 5,1 százalék lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben.
Ekeke
2023. június 05. 18:50
https://www.repubblica.it/esteri/2023/06/05/news/erosione_libro_mastrobuoni_sovranismi_europa-403180568/ Bevallom ,nem fizetek azért hogy efféle repubblica formedvenyeket elolvassak. Bár érdekelne, scheppele ettarsno harcostarsa,jan werner müller hogy került ismét csizmakent az asztalra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!