Kezdeményezik egy német neonáci párt betitlását

2012. december 14. 12:42

A német törvényhozás kezdeményezi a neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt betiltását. Az egyelőre nem dőlt el, hogy csatlakozik-e a Bundesrathoz a kormány vagy a törvényhozás alsóháza, a Bundestag.

2012. december 14. 12:42

A neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) betiltását célzó alkotmánybírósági eljárás megindításáról döntött pénteken a Bundesrat, a német törvényhozás felsőháza. A tartományokat képviselő testületben a 16-ból 15 tartomány támogatta a kezdeményezést. Hessen tartózkodott a szavazáson. A tartományi kormány igazságügyi minisztere kifejtette: indokoltnak tartják az eljárást, de túlságosan kockázatosnak is. Az esetleges kudarc a neonácik győzelme lenne, amely jelentősen felértékelné az NDP-t – hangsúlyozta. Az eljárás megindításához nem szükséges egyhangúlag hozott döntés. 

Az egyelőre nem dőlt el, hogy csatlakozik-e a Bundesrathoz a kormány vagy a törvényhozás alsóháza, a Bundestag.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nick Holgerzson
2012. december 14. 14:03
Had döntsék már el azt a szavazó polgárok, hogy legyen vagy ne legyen náci párt. Betiltás? Milyen alapon...? Idegi? :)
müller
2012. december 14. 13:16
Semmit nem fognak elérni vele, de legalább az igyekezetet látják rajtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!