Ausztrália 600 katonát küld az Iszlám Állam ellen

2014. szeptember 14. 11:30

Ausztrália az Egyesült Államok kérésére 600 katonát és repülőket, többek között nyolc Super Hornet gépet is küld a Közel-Keletre az Iszlám Állam ellen formálódó koalíció részeként – jelentette be Tony Abbott ausztrál miniszterelnök az Index híradása szerint.

2014. szeptember 14. 11:30

Ausztrália az Egyesült Államok kérésére 600 katonát és repülőket, többek között nyolc Super Hornet gépet is küld a Közel-Keletre az Iszlám Állam ellen formálódó koalíció részeként – jelentette be Tony Abbott ausztrál miniszterelnök az Index szerint.

A kiküldött katonák közül 400-an a légierőtől, 200-an a különleges erőktől mennek, a vadászgépeken kívül pedig egy felderítő és egy légi utántöltő gépet is küldenek. 

Ausztrália pénteken emelte meg a terrorfenyegetettség riadószintjét az országban, mert hírszerzési információk szerint egyre több ausztrál kerül kapcsolatba valamilyen formában iszlamista csoportokkal.

Közben Irakban amerikai harci gépek a moszuli gát környékén támadtak célpontokat, megsemmisítettek egy aknavető állást és egy felfegyverzett járművet. Az Egyesült Államok augusztus 8. óta már 160 légi csapást hajtott végre Irakban az Iszlám Állam ellen.

Párizsban hétfőn nemzetközi csúcstalálkozót tartanak az Iszlám Állam elleni küzdelemről húsz ország részvételéve.Irán nem örül, hogy nem hívták meg. Szeptember 24-én az ENSZ Biztonsági Tanácsában is az Iszlám Állam elleni fellépés lesz a téma.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pippanto
2014. szeptember 14. 11:37
A magyarok is küldjenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!