Az ausztrál miniszterelnök megunta a menekültügyi kioktatást

2015. március 09. 14:06

Tony Abbott ausztrál miniszterelnök azt mondta: Ausztráliának elege van az ENSZ kioktatásából. A kormányfő a világszervezet azon jelentésére reagált, melyben azt állapították meg, hogy Ausztrália nem biztosít megfelelő körülményeket a menekültek számára.

2015. március 09. 14:06

„Elege van Ausztráliának a kioktatásból” – mondta Tony Abbott ausztrál kormányfő, miután az ENSZ egy jelentésben megállapította: Ausztrália nem biztosít megfelelő körülményeket a menekültek, különösen a gyerekek számára, és az erőszakot sem tudja eredményesen megelőzni a menekülttáborokban. Ezzel a jelentés szerint Ausztrália megsérti a menekültek jogát az erőszaktól és kegyetlenkedésektől és embertelen körülményektől mentes életre – írja az Index

A Pápua-Új Guineához tartozó Manus-szigeten lévő tábor régóta célpontja a jogvédőknek. Az itt lévő menekültek még ha kapnak is menekültstátuszt, akkor sem Ausztráliában, hanem Pápua-Új Guineában, Naurun, vagy Kambodzsában telepedjenek le, ezen országokkal ugyanis Ausztrália megállapodott erről. A letelepedő migránsok oktatását és megélhetését ettől még az ausztrál állam finanszírozza.

Abbott szerint az, hogy az Ausztráliától távoli Manuson van a menekülttábor, még életeket is ment, hiszen sok lélekvesztő az óceánba veszne Ausztráliáig. A tábor a liberális miniszterelnök szerint minden alapvető szükségletet kielégít: van elég élelmiszer és ruha. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2015. március 09. 16:35
Igazuk van. Nem azért hozták létre a maguk életszínvonalát, hogy mások aztán beleüljenek a készbe.
SaludePlata
2015. március 09. 14:36
Egy újabb szög a liberális koporsóba. Hát igen, itt is megválogatják, hogy kit engednek be az előszobába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!