Migránsokat és embercsempészt fogtak Hegyeshalomnál

2016. február 04. 09:29

Több migráns-csoportot és egy embercsempészt is elfogtak a rendőrök szerda reggel az M1-es autópálya környékén.

2016. február 04. 09:29

Egy szerb embercsempészt és tizenegy migránst tartóztattak fel a rendőrök az M1-es autópálya több, egymáshoz közeli pontján és egy erdősávban szerda reggel – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Tóth Gabriella közölte: a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán a rendőrök egy elhagyott személyautót találtak, majd a közelében elfogtak egy külföldi állampolgárt, aki nem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Pár perccel később egy másik rendőr a Hanság-pihenőnél talált egy újabb elhagyott személyautót, amelynek utasai a vadvédő háló alatt átbújva az 1-es út felé menekültek. A területet a rendőrök helikopterrel és nyomkövető kutyával vizsgálták át, és néhány óra múlva egy erdősávban öt marokkói állampolgárt fogtak el. Egyikük sem tudta magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni.

A rendőrök közben találtak egy másik csoportot is, amelynek tagjai a sztráda mellett Budapest felé gyalogoltak, egy személyautó pedig a leállósávban várakozott. Az öt pakisztáni állampolgár elmondta, hogy az autó meghibásodott, a sofőr elmenekült, őket pedig otthagyta. Rövid időn belül megtalálták az autó vezetőjét, egy 42 éves szerb állampolgárt, és embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vették.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2016. február 06. 19:17
Tour vagy retour?
bini
2016. február 05. 17:49
Még a békeidőben is volt tiltott határátlépés és embercsempészet csak akkor nem kerültek be a hirekbe. Most a felfokozott invázió kapcsán értesülünk minden egyes esetekről ami korábban nem volt téma s a hatoság végezte a rutin munkáját. Míg még rendbe voltak a határok és a törvényeség élt akkor normálisan beutazó turista vizummal egyéni vagy csoportos turistaként bejőttek .és elfelejtettek hazamenni és valamelyik országba menedékjogot és általában politikai menedéket kértek. Ez volt jellemző az átkosba nálunk is akik azok a bizonyos "diszidensek" voltak. Ezzel nem is lenne probléma ma sem, de nem ez a helyzet ami sok esetben nem is amigránsok áradatán mulik, hanem az unios politikán és politikai vezetőin, hogy eltorzult minden.
Korrupt Kornél
2016. február 05. 17:48
hol jöttek át a határon? Erről csend van...
csuka
2016. február 04. 15:58
Szükség lenne a határőrségre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!