Felfüggesztette a brazil elnököt a szenátus

2016. május 12. 13:08

A gazdasági adatok manipulálása miatt a brazil alsóház után a szenátus is Dilma Rouseff elnök felfüggesztéséről döntött: hat hónapig alelnöke gyakorolja a hatalmat.

2016. május 12. 13:08

Felfüggesztette a brazil elnököt a szenátus: Dilma Rousseff helyett a következő fél évben az alelnök gyakorolja a hatalmat. A vádak szerint Rousseff az elmúlt két kampányában vesztegetett, 2014-ben pedig kozmetikázták a gazdasági adatokat. A szenátus és a legfelsőbb bíróság együtt vizsgálja meg a vádakat – írja az Index.

Ez azt jelenti, hogy az augusztusban kezdődő riói olimpia alatt sem Rousseff lesz az elnök. Az elnök és köre az utolsó pillanatig próbálta megszüntetni az eljárást, de ez végül nem sikerült nekik.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2016. május 13. 09:20
Ezt nem nagyon értem. Orbánék léte a politikai manipulációról szól, amikor a közbeszerzésekkel kiosztott pénzeket nekik megfelelő zsebekbe irányítják. Akkor most felfüggeszti a Parlament? Ja hogy ott demokrácia, itt meg ildemokrácia van?! Az más. Ui.: gondolom az ottani foci, az itt ilfoci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!