Lázár párhuzamot vont a romák és a migránsok között

2016. szeptember 19. 09:03

Magyarország biztosan nem lép ki az Európai Unióból, akármi is lesz az eredmény a népszavazáson – jelentette ki Lázár János kampánykörútján. A miniszter szerint azonban gyenge eredmény esetén több százezer migráns érkezhet hazánkba. Lázár a cigányok helyzetéhez hasonlította a migránsokét, kiemeleve: hatszáz év után sem tudtuk megoldani az együttélés problémáit.

2016. szeptember 19. 09:03

Eddig 370 ezer menekültet regisztráltak Magyarországon, őket a nemzetközi jog alapján visszaküldhetik a nyugat-európai országok – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzetnek.

Biztosan nem lép ki Magyarország az EU-ból

Lázár János kampánykörútján exkluzív interjút adott a lapnak, azt azonban teljes terjedelemben csak a keddi lapszám közli majd. Csak idén 28 ezren jöttek a határainkhoz, ám mindössze 5 százalékuk vallotta magát menekültnek – olvasható a Magyar Nemzetben.

A miniszter kijelentette: Magyarország nem lép ki az unióból akkor sem, ha a „nem” győz az októberi népszavazáson, és Brüsszel ennek ellenére is kvótát akar az országra kényszeríteni. Szerinte bár növekszik az EU-szkeptikusok száma, sokkal többen gondolják úgy, hogy Magyarországnak jobb a helyzete az EU-n belül.

Százezrek jöhetnek, ha nem lesz erős döntés a népszavazáson

Gyönge népszavazás” esetén meghátrál a kormány és több százezer migráns jöhet hazánkba. A cigányok helyzetéhez hasonlította a migránsokét. „Hiszen 600 éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit” – mondta a miniszter. 

A Magyar Nemzet szerint karizmatikus stílusban magyarázva adott elő Lázár technikai segítség nélkül az utcán Ambrózfalván. Lázár János választókörzete összes településére el szándékozik menni, mint mondta: „A személyes találkozás többet segít, mint a hosszú politikai irományok.

(MTI)

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 23. 08:21
X
balbako_
2017. március 23. 08:21
Fáj az igazság?
na még ez is
2017. március 07. 12:51
"A miniszter szerint azonban gyenge eredmény esetén több százezer migráns érkezhet hazánkba. " Hogy egy klasszikust idézzek: "Hazudsz és fütyülsz bmeg"
Mindjárt
2016. szeptember 27. 01:38
Nem igaz, hogy a jobbikosok nagy része nem érti, hogy magyar érdek a NEM szavazás. Nem vagyok "jobbikos" de a Jobbikra szavaztam minden alkalomal mert ők képviselik leginkább (nem mindenben) ami nekem fontos. Vona és a Jobbik határozotan támogatja a NEM szavazást. Aki mást hazudik az viszályt akar kavarni és az csak a részvételnek árthat. Magyar érdek a NEM-el szavazás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!