Úgy tűnik elérték céljukat a Standing Rocknál tüntetők

2016. december 05. 08:11

Az amerikai hadsereg bejelentése szerint felfüggesztik a Dakota Access Pipeline kőolajvezeték még hiányzó részének megépítését Észak-Dakotában, az Oahe tó alatt: környezetvédelmi tanulmányt készítenek és alternatív útvonalat keresnek. A sziú indiánok szent helyét, illetve e környék vízellátását potenciálisan veszélyeztető vezeték megépítése ellen ezrek tiltakoznak Standing Rocknál.

2016. december 05. 08:11

Sikert érhettek el a Standing Rocknál április óta tüntető indiánok, környezetvédők és veteránok: a hadsereg felfüggesztette ugyanis a Dakota Access Pipeline utolsó, a környezet vízellátását, valamint a sziú szent helyeket veszélyeztető szakaszának építési engedélyét. A vezeték Oahe tó alatti szakaszához nem végeztek komoly környezettanulmányt, most erre is sor kerülhet. A hadsereg közlése szerint azonban a legegyszerűbb az lesz, ha alternatív útvonalat keresnek a vezetéknek.

A kőolajvezeték ellen tiltakozó több ezer, helyszínen táborozó tüntető korábban többször összecsapott a tábort kiüríteni próbáló rendfenntartó erőkkel és a biztonságiakkal, akik kutyákkal és paprikaszprével támadtak rájuk. A helyszínen lévők elég sok bizonyítékot felvonultató összeesküvés-elmélete szerint egyébként az internetelérésüket is zavarják, lassítják, eközben pedig olyan ingyenes wifi-eléréseket nyitnak meg, amelyeken keresztül meghekkelik a tiltakozók telefonjait.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2016. december 05. 08:48
Na végre! A veteránok megjelenése már nekik is sok volt. Gratula a tüntetőknek! (a fotel-ligetvédőknek tanulság - oda kell menni)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!