Le Pen: Franciaországot nő fogja vezetni. Vagy én, vagy Merkel!

2017. május 04. 15:12

Marine Le Pen rátalált kedvenc ellenségére a francia elnökválasztás második fordulója előtti tévévitában.

2017. május 04. 15:12

Éles, személyeskedő támadások jellemezték a francia elnökjelöltek első, szerda este, négy nappal a második forduló előtt tartott televíziós vitáját: a szuverenista Marine Le Pen a féktelen globalizáció jelöltjének nevezte centrista riválisát, míg Emmanuel Macron azzal vádolta a radikális Nemzeti Front jelöltjét, hogy a kudarc szellemiségét képviseli és hazugságokat terjeszt. Le Pen addig ment el a vitában, hogy egy ponton azt vágta Macron fejéhez: „Franciaországot mindenképpen egy nő fogja vezetni. Vagy én, vagy Angela Merkel!”

Marine Le Pen már két évvel ezelőtt is hevesen kifakadt a német kancellár ellen az Európai Parlamentben: „Összefoglalva, sokan azt mondhatnák most, hogy én vagyok az Anti-Merkel. Tudják mit? Az vagyok!” Marine Le Pen akkor közvetlenül a kereszténydemokrata német kancellárnak címezte szavait: „Nem adom meg önnek azt a jogot, hogy egy Németország vezette Európa abszurd kísérletében döntsön fölöttünk! A német érdekek képviselete nem jogosítja fel önt más európai népek leigázására!”

A Merkel vezette Franciaország toposza sem újkeletű a Front National elnökjelöltjénél: két éve éppen Francois Hollande államfővel szemben játszotta ki, akit a vita hevében nemes egyszerűséggel a németek francia provinciájának helytartójának nevezett.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kelekazi
2017. május 07. 13:06
Ez az év mondása. Mennyire igaza van !!!
antioxi
2017. május 05. 15:29
Minden bizonnyal a libsi-bibsi háttér hatalom gondoskodik, hogy ne ismétlődjön meg a Trump-féle trauma Franciaországban. De azért várjuk meg a szavazás végét.
tóth mária
2017. május 05. 09:43
A megállapítása zseniális, bár sajnos, nem ő fog nyerni!
voltospultos
2017. május 05. 07:45
Egyre rokonszenvesebb ez a hölgy. Pedig látens maszkulinista vagyok, és ezt minden nő tudja a környezetemben. Tetszik nekik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!