Terrortámadás: „Allah Akbar!” – kiáltotta a férfi, aki nyolc emberrel végzett New Yorkban

2017. október 31. 22:13

A New York Times értesülései szerint nyolc ember halt meg egy keddi merényletsorozatban Manhattanben, a rendőrség terrortámadást sejt. A tettest megsebesítették, majd letartóztatták. New Yorkban 2001. szeptember 11. óta nem hajtottak végre terrorakciót.

2017. október 31. 22:13

Merényletsorozat rázta meg Manhattant kedd este. A helyszínről származó értesülések szerint több biciklisen gázolt át egy fehér furgon, egy másik szemtanú arról számolt be, hogy egy jármű két embert ütött el, majd nekiment egy iskolabusznak, és tüzet nyitott. Egy szemtanú beszámolója alapján az elkövető, mielőtt tüzet nyitott, „Allah Akbar!” kiáltással ugrott ki a furgonból.

A New York Times rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, nyolc ember halt meg, és többen meg is sérültek. Az AP később módosította a sérültek számát, eszerint legalább tizenketten sebesültek meg támadássorozat során.

Az NBC és a Breitbart értesülései szerint a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy terrortámadás történt, és így is kezeli az eseményeket.

A hírek szerint egy merénylőt meglőttek, majd letartóztatták a rendőrök. Az elfogott férfi huszonkilenc éves, floridai lakos. A rendőrség továbbra is nagy erőkkel nyomoz.

A legutóbbi hivatalos adatok szerint a támadásnak nyolc halálos áldozata és legalább tizenkét sebesültje van. 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2017. november 01. 14:31
Mi a probléma? "Ez a nagyvárosi léttel jár"
ÁlcanélküliÜrügymutyiszter
2017. november 01. 10:12
Nyú jooork nyúúú jooork, lehet hogy meglátod mégma, ahogyan a gépem a toronyba száll
C.Dömötör
2017. november 01. 09:48
A németeknél kiderült, hogy Amirit (a berlini elkövetőt) a titkosszolgálat beépített emberei unszolták a tett végrehajtására. Lehet, hogy itt is valami hasonló történt. Nem lenne nagy meglepetés.
bispora
2017. november 01. 08:31
de Blasio nem felelős picit? “NYC Mayor Says Islamic Terror ‘Vanishingly’ Rare,” by Brendan Kirby | Updated 20 Sep 2016: Just days after Jihadist bombing in New York, de Blasio touts ‘diversity,’ calls for more Muslim migrants In the wake of a radical Islamic terrorist attack on New York City, mayor Bill de Blasio is telling citizens not to worry about the threat of Jihadist violence and pushing for even more questionably vetted migrants to be resettled in the United States. De Blasio and the mayors of London and Paris co-wrote an op-ed in which they said terrorism committed by refugees is “vanishingly rare.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!