Ez McCain szenátor posztumusz üzenete az amerikai nemzethez

2018. augusztus 27. 23:01

A patriotizmus és a törzsi rivalizálások összekeverése a sértődés magvát hinti el és gyűlöletet és erőszakot kelt szerte a világban – írta a nemzethez intézett posztumusz üzenetében John McCain szenátor.

2018. augusztus 27. 23:01

Nagyszerűségünket gyengítjük, ha a hazafiasságot összetévesztjük a törzsi vetélkedéssel – írta a nemzethez intézett posztumusz üzenetében John McCain szenátor. A szenátor közvetlenül a halála előtt vetette papírra gondolatait, amelyeket szoros barátja és két elnökválasztási kampányának menedzsere, Rick Davis olvasott fel Phoenixben, az arizonai szenátus épületében hétfőn.  

Amerika legnagyobb erényeiről szólva John McCain azt hangsúlyozta, hogy a patriotizmus és a törzsi rivalizálások összekeverése a sértődés magvát hinti el és gyűlöletet és erőszakot kelt szerte a világban.   

Leszögezte: meggyengülünk, ha falak mögé rejtőzünk, ahelyett, hogy lebontanánk ezeket, ha kétségeket táplálunk elveink nagyszerűsége iránt, ahelyett, hogy bíznánk mindig változást hozó erejükben. Az amerikai nép nem a származás és a rög, hanem az elvek nemzete – írta a republikánus politikus. A szenátor arra bíztatta honfitársait, hogy ne essenek kétségbe jelenlegi nehézségeink miatt.  

Az üzenetet Rick Davis a szenátor „utolsó szavaiként” interpretálta. Mint felolvasta, John McCain fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy „büszke amerikaiként élt és halt meg”. 

Rick Davis megerősítette: Donald Trump elnök nem vesz részt sem McCain szenátor búcsúztatásán, sem a temetési szertartáson. Sajtóértesülések szerint ez a McCain család kifejezett kérése volt.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2018. augusztus 28. 12:09
abszurd ez az egész
illesl
2018. augusztus 28. 08:08
Amerika nacionalizmusa és világuralma = patriotizmus Más nemzet nacionalizmusa, öntudata = törzsi villongás és sértődés Ha hallgatott volna, bölcsebb maradt volna. John McCain már átköltözött, nyugodjon békében. Én nem tudom, hogy leszek, mit gondolok a nagy utazás előtt, de ha lehet, ne aktuálpolitikai üzenet, konfliktus generálás legyen a földi utolsó gondolatom....
Tehetős Totó
2018. augusztus 28. 07:49
Kuss a sírodba, Nagy Kimúlt!
cutcopy
2018. augusztus 28. 01:23
Igazi demokrata párti ember volt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!