Megkezdődött John McCain búcsúztatása

2018. augusztus 29. 20:30

Csütörtökön Obama alelnöke, Joe Biden mond búcsúbeszédet a szombaton elhunyt republikánus politikus emlékére.

2018. augusztus 29. 20:30

Az arizonai törvényhozásban kezdődött meg szerdán a néhai John McCain arizonai republikánus szenátor búcsúztatása. 

A szombaton elhunyt politikust az arizonai törvényhozás phoenixi épületében ravatalozták fel, éppen azon a napon, amikor 82 éves lett volna. Mielőtt a gyászolók leróhatták kegyeletüket a koporsónál, a családtagok és McCain legszorosabb munkatársai emlékeztek az elhunyt politikusra. 

Doug Ducey, Arizona kormányzója rövid beszédében Arizona „legkedvesebb fogadott fiának” nevezte a Panamában született szenátort. 

A koporsónál elsőként McCain családtagja rótták le kegyeletüket, felesége és hét gyermeke. A néhai politikusnak az első házasságából három, a másodikból szintén három gyermeke született, és örökbe fogadtak egy bangladesi kislányt is. 

Csütörtökön Joe Biden volt amerikai alelnök mond búcsúbeszédet a phoenixi ravatalnál, majd a koporsót Washingtonba szállítják, ahol a kongresszusban ravatalozzák fel. 

A gyászszertartást a washingtoni protestáns katedrálisban tartják szombaton, majd vasárnap a marylandi Annapolis haditengerészeti akadémiájának sírkertjében helyezik John McCaint örök nyugalomra.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edvind Johnsson3.0
2018. augusztus 29. 22:01
Ki halt meg, tán Diana?
Akitlosz
2018. augusztus 29. 21:54
Azért ő nem volt egy akkora ember, hogy több tíz cikket érdemelne a Mandineren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!