A brit kormány nem akar nagyon hosszú halasztást

2019. április 10. 11:07

Ha másképp gondolják a brit képviselők, akkor viszont nagyon hosszú lesz.

2019. április 10. 11:07

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint London nem akarja az Európai Unióból való kilépésének nagyon hosszú ideig tartó halasztását, de a brit parlament hajthatatlansága miatt mégis számolni kell ennek lehetőségével. Theresa May brit miniszterelnök a múlt héten a Brexit június 30-ig terjedő halasztását kezdeményezte.

Donald Tusk, az Európai Unió állam- és kormányfői alkotta Európai Tanács elnöke a Brexit ügyében szerda estére összehívott soron kívüli EU-csúcs előtt azonban a határidő egy évig terjedő hosszabbításának jóváhagyását javasolta. Tusk indoklása szerint csekély az esélye annak, hogy a londoni alsóház június 30-ig elfogadná a Brexit feltételrendszeréről szóló, eddig háromszor elutasított megállapodást.

Steve Barclay, a brit kormány Brexit-ügyi minisztere a BBC rádió szerdai hírműsorának nyilatkozva mindazonáltal kijelentette: Theresa May változatlanul június 30-ig terjedő rövid halasztást szeretne, illetve ennél hosszabb halasztás esetén biztosítani kívánja, hogy a brit EU-tagság a kijelölt végdátum előtt is megszűnhessen.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. április 10. 21:27
Mindenesetre jól adják elő, megpörgették a sok hülye elemzőt.
brekker
2019. április 10. 19:50
És a britek hova álljanak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!